HHX-elever forbereder sig til eksamen på JYSK-lager

26. januar 2016

Eleverne på HH3 er så småt ved at forberede sig til sommerens afsluttende eksaminer, hvor studenterhuen er kronen på værket. 

På studieretningen Finans skal eleverne i foråret skrive en rapport om JYSK, som tager udgangspunkt i faget virksomhedsøkonomis centrale områder. Det er fx distribuering, økonomi, investering, strategi og logistik. 

Rapporten er en del af grundlaget for den mundtlige eksamen, hvis faget bliver udtrukket til sommer. 

Det vi lærer på HHX, kan vi bruge i vores fremtidige job

Som optakt til rapporten har eleverne på studieretningen været på virksomhedsbesøg på 64.000 kvadratmeter store JYSK Centrallager i Uldum. Her fik de en introduktion til blandt andet arbejdsgangen på lageret, virksomhedens værdier og strategi. 

For Cecilie, der var med på rundvisningen i de 40 meter høje lagre, var det en spændende og anderledes undervisningsdag. 

"Det er fedt at se, hvordan det foregår i virkeligheden i stedet for, at læreren bare gør det til en teoretisk gennemgang. Og så er det også ret fint at opleve, at det vi lærer på HHX, rent faktisk er noget, man kommer til at bruge i sit fremtidige job," siger hun. 

Teorierne falder på plads

Hendes klassekammerat Mathias supplerer: 

"Når man har gennemgået teorien i klassen, falder begreberne bedre på plads, når man kommer på virksomhedsbesøg, og man oplever, at der er en sammenhæng mellem teori og praksis. Det kan jeg godt lide!" 

Efter deres studentereksamen regner både Cecilie og Mathias med, at de skal til München med PIU (Praktik i Udlandet), hvor de et år skal være kontorelever i en udenlandsk virksomhed.

HHX-elever forbereder sig til eksamen på JYSK-lager