HHX-elever: frihed til at opleve den amerikanske kultur

08. maj 2018

I februar 2018 rejste HHX-eleverne fra 2.is på studietur til Seattle. Eleverne var af sted i 4 fire uger, de boede hos amerikanske værtsfamilier lidt uden for Seattle og gik på Green River College.

På deres studierejse til Seattle fik HHX-eleverne mulighed for at opleve den amerikanske kultur på tæt hold og få undervisning på et amerikansk college. Studierejsen var også en oplagt mulighed for at eleverne kunne få forbedret deres engelskkundskaber. Emma Vibæk fra 2.is, som er en af de elever der var med i Seattle, føler, at hun er blevet mere selvstændig efter studierejsen

”Jeg har det helt fint med at tale engelsk, og jeg synes, at det var fedt, at man var nødt til at tale engelsk hele tiden. Jeg fik rigtig meget ud af det og jeg blev mere sikker i sproget. Det hjalp også at amerikanerne er meget åbne og imødekommende,” siger Emma Vibæk.

Hun boede hos en asiatisk familie, men hun tilbragte også meget tid sammen med hendes klassekammeraters værtsfamilier. Frederik Gudnitz boede hos et ældre ægtepar, som var meget interesseret i at vise ham forskellige steder.

”Det var dejligt, at min værtsfamilie gerne ville bruge tid sammen med mig og vise mig nogle spændende steder i Seattle. Samtidig havde jeg også frihed til at gøre, som jeg ville, så det var fedt at jeg selv kunne være med til at bestemme, hvad jeg gerne ville opleve,” fortæller Frederik Gudnitz.

Flot og livligt campus på Green River College

Som en del af deres studierejse oplevede HHX-eleverne, hvad det vil sige at gå på et amerikansk college. Emma Vibæk og Frederik Gudnitz var begge to glade for engelskundervisningen, hvor de fik lov til at debattere mange forskellige emner.

”I engelskundervisningen fik vi mulighed for at tale og debattere forskellige emner, og jeg skulle tale om dødsstraf. Det var virkelig spændende at diskutere alle de forskellige emner,” siger Frederik Gudnitz.

”Jeg skulle tale om videospil og deres indflydelse på ungdommen, og vi debatterede også skoleuniformer,” supplerer Emma Vibæk.

Ud over undervisningen på Green River College lagde eleverne også særligt mærke til campus-området, som summede af aktiviteter.

”Campus var helt vildt flot! Der var mange flotte, grønne områder og i frokostpauserne var der altid gang i en masse aktiviteter. Der var ofte nogen, som underholdt med sang,” mindes Emma Vibæk.

Undervisningen på Green River College er en del af pensum, og HHX-eleverne fik undervisning i blandt andet engelsk, Business Studies, Marketing og Modern American History.

HHX-elever i Seattle

Kulturelle kontraster

I løbet af de 4 uger var HHX-eleverne på forskellige udflugter, og de var blandt andet en tur i Canada, hvor de lagde mærke til de store forskelle på de to nordamerikanske lande.

”Det var virkelig fedt at opleve Victoria i Canada. Det var sjovt at lægge mærke til, at vejskiltene i Canada følger det metriske system, så der stod kilometer i stedet for miles. Jeg lagde også mærke til, at canadierne er meget venlige og sikkerhedsfolkene virkede mere tillidsfulde end de amerikanske,” fortæller Frederik Gudnitz.

”Jeg blev overvældet af antallet af hjemløse i Seattle, hvor man kunne se små telte langs motorvejen. Så da vi kom til Canada, som virkede renere og pænere, var der en stor kontrast til alle de hjemløse og skraldet i Seattle,” siger Emma Vibæk.

Tur til Portland med NBA-kamp

Emma Vibæk og Frederik Gudnitz er helt enige, når det kommer til den bedste oplevelse på studierejsen.

”Vi tilbragte en hel dag i Portland, hvor vi elever helt selv havde arrangeret turen. Vi tog toget tidligt om morgenen og tilbragte dagen med hygge, cafébesøg og shopping. Tiden gik virkelig hurtigt,” fortæller Emma Vibæk.

Allerede i november havde HHX-eleverne besluttet, at de gerne ville ind og se en NBA-kamp, så de planlagde hele turen hjemmefra.

”Vi fik billetter til en NBA-kamp mellem Portland Trail Blazers og Utah Jazz. Det var en fantastisk oplevelse! Vi havde bestilt flybilletter tilbage til Seattle, da der ikke gik noget tog efter kl. 19:30. Selvom vi skulle vente i lufthavnen indtil kl. 5 om morgenen og så direkte i skole kl. 9:00, så var det det hele værd,” mindes Frederik Gudnitz.

Mange spændende aktiviteter

På studierejsen var der arrangeret mange forskellige aktiviteter for HHX-eleverne, som blandt andet besøgte Boeing’s factory, Black Diamond museum, Outlet Shopping Mall og Snoqualmie vandfald. En lille gruppe af eleverne var også på en endags skitur.

”Fem af os tog til Crystal Mountain for at stå på ski. Det var rigtig sjovt, og vi havde en dygtig skiinstruktør, som var meget hjælpsom og imødekommende. Det var fedt at opleve naturen, og himlen var helt skyfri – en helt perfekt lørdag,” siger Emma Vibæk.