HHX-elever giver Sportmaster gode råd om forretnings­udvikling

22. august 2017

Fire HHX-elever fra Learnmark Gymnasium deltager i regionsmesterskabet i Erhvervscase den 6. september 2017. Her skal de fremlægge deres idéer til at gøre Sportmaster til en endnu stærkere virksomhed.  Vinderen går videre til danmarksmesterskabet. 

Vi skal vinde over de dygtige. Det er målet hos de fire HHX-elever fra Learnmark Gymnasium, som har kvalificeret sig til regionsmesterskabet i Erhvervscase. 

Gruppen, som består af 3. g´erne Camilla Poulsen, Marcus Mørup, Freja Søvang og Oliver Bjerregaard, vandt den interne konkurrence på Learnmark Gymnasium HHX, hvor alle årgangens elever deltog. Onsdag den 6. september 2017 skal de konkurrere mod skolemestrene fra seks andre handelsgymnasier i Region Midtjylland. Det kræver ifølge Camilla Poulsen, at de arbejder målrettet med forberedelserne. 

”Der var i vores klasse hård konkurrence om at gå videre. Det er ikke nok at kunne det teoretiske stof, det kræver også, at man har en god idé, og at man kan formidle den overbevisende til dommerne. Når de kommer til vores stand, har vi kort tid til at få dem ind i vores univers. Vi skal være helt skarpe på at sælge vores idé i vores indledende præsentation. Herefter er det mest en samtale med dommerne, hvor de kan spørge os om alt muligt,” understreger Camilla Poulsen. 

Konsulenter for Sportmaster

Erhvervscase er en konkurrence i erhvervstalent, hvor eleverne skal forestille sig, at de er konsulenter for en virksomhed. Gennem analyse skal de definere virksomhedens udfordringer og komme med et begrundet innovativt løsningsforslag til virksomheden, som i 2017 er Sportmaster. Learnmark-gruppen fandt gennem deres analyse ud af, at sportskæden med fordel kan indgå en strategisk alliance med rejsebureauet Apollo, som har koncepthoteller med fokus på sport. Herudfra har de lavet forslag til blandt andet reklamevideo, hjemmeside og online annoncer. 

”Vi har lært helt vildt meget af denne opgave, hvor vi har været konsulenter, for vi kan ikke bare påstå noget. Vi skal have belæg for alt, vi siger. Det har været en svær opgave, fordi Sportmaster allerede gør det ret godt, så vi har skullet tænke ud af boksen. Det er fedt, at det er en opgave, som tager udgangspunkt i en rigtig virksomhed – det motiverer os meget,” fortæller Oliver Bjerregaard. 

God læring og godt samarbejde

Det kræver mange arbejdstimer, godt samarbejde og selvsikkerhed, når man som de fire HHX-elever har et mål om at vinde over de bedste. 

”Vi fungerer godt som gruppe, og det er meget nemmere at arbejde sammen i 12 timer, når man har det sjovt sammen. Vores Facebookgruppe hedder DM-trofæet er vores, og konkurrencen motiverer os til at give alt, hvad vi har i os,” siger Oliver Bjerregaard på hele gruppens vegne. 

Vurderingskriterier

Eleverne bliver i konkurrencen Erhvervscase bedømt på blandt andet: 

  • Strategi
  • Idé
  • Originalitet
  • Faglighed
  • Kvalitet
  • Præsentation