HHX-elever i Berlin: Historie og hygge i hovedstaden

30. november 2016

Eleverne på studieretningen International Studies har været på studietur til Berlin, hvor de både så alle must see-stederne og havde god tid til hygge. 

Det bedste

Line, Jeanne, Mikkel og Amel, som var med på turen, har svært ved at udpege den bedste oplevelse. 

”Hele turen var det bedste! Vi oplevede en masse og havde også tid til at opleve Berlin på egen hånd. Om aftenen hyggede vi på værelserne, og turen har været med til at vi har lært hinanden endnu bedre at kende,” siger Line. 

Det olympiske stadion – en fed oplevelse

For de to sportsinteresserede drenge var besøget på Det olympiske stadion, som blev bygget til sommer-OL i 1936, en stor oplevelse. 

”Det var fedt at være der, når man nu har hørt så meget om det. Vi fik en rigtig god rundvisning og fik masser af viden om historien og arkitekturen,” fortæller Mikkel. 

DDR-oplevelser

DDR-museet gjorde især et stort indtryk på Amel. 

”Vi har arbejdet en del med DDR-tiden, før vi tog til Berlin, så det var spændende at være på DDR-museet. Vi så blandt andet en lejlighed fra DDR-tiden og fik en god fornemmelse for, hvordan de levede,” siger han. 

Berlin over og under jorden

En af dagene var eleverne på cykeltur gennem Berlin, hvor de kom helt tæt på den pulserende hovedstad. Derudover var de på rundvisning i Rigsdagsbygningen med oplæg om det politiske system i Tyskland og på rundvisning i KaDeWe, som er det største stormagasin i Europa. Her hørte de blandt andet om strategierne for, hvordan de tiltrækker kunderne og får dem til at bruge flere penge. 

En aften var holdet i Berliner Unterwelten, hvor de var på rundvisning i en underjordisk bunker, som blev brugt under 2. Verdenskrig. 

”Det var spændende at høre de historiske fortællinger, og man levede sig ind i det, fordi man var der, hvor det virkelig foregik. Det var også lidt uhyggeligt, for vi var de eneste, der var der den aften,” fortæller Jeanne.