HHX-elever på lærerigt studieophold i England

17. november 2016

I efteråret var seks elever fra Learnmark Gymnasium HHX på et 19 dages studieophold i Plymouth, England. Den første uge fik de undervisning på Tor Bridge High, og de to næste uger var de i praktik i forskellige virksomheder. 

På Tor Bridge High fulgte de seks HHX-elever en engelsk elev, så de oplevede helt almindelig undervisning på den engelske high school. Markus fulgte undervisningen i Business, Law og Psychology. 

”Undervisningen i England er meget forskellig fra den, vi får på Learnmark Gymnasium HHX. De bruger slet ikke computere, og alle afleveringer skriver de i hånden. Og så lærer vi at bruge mange flere teoretiske modeller og begreber i fagene, end de gør i England,” fortæller Markus og Cecilie supplerer. 

”Det var spændende at opleve kulturforskellene mellem England og Danmark. De har fx mange flere regler i skolen, end vi har. De må blandt andet ikke gå med make up, før de er fyldt 16 år. Herefter giver de den for alvor gas,” siger Cecilie med et smil. 

Praktik i butik og på advokatkontor

Den første uge var Cecilie i praktik i butikken Eva’s World, som sælger babyudstyr, og den anden uge var hun i praktik på advokatkontoret Foot Anstey sammen med Markus. Her var hun i deres marketingafdeling, hvor hun blandt andet lavede research.  

”Jeg fik et rigtig godt indblik i den engelske arbejdskultur, og det var som praktikant meget rart at blive taget seriøst. Inden vi startede i praktikken, fik vi en lang liste, der beskrev firmaets dresscode. Den skulle vi også leve op til, selvom vi var praktikanter,” fortæller Cecilie. 

Praktik på advokatkontor

Markus var i praktik i finansafdelingen på advokatkontoret Foot Anstey, hvor han fik lov til at løse mange forskellige opgaver. 

”Jeg har underskrevet en tro og love-erklæring på, at jeg ikke fortæller om de sager, jeg har arbejdet med, men det har været helt vildt spændende og lærerigt at arbejde i deres finansafdeling,” siger Markus, som ikke havde fået pakket tøj, der levede op til dresscoden hos Foot Anstey. 

”Jeg måtte derfor investere i tøj, der levede op til deres regler. Det var lidt dyrt, men så er det godt, at pundet er lavt i øjeblikket,” fortæller han. 

Stor ros til Markus og Cecilie

Neil Demuth, som er Financial Controller i Foot Anstey, skriver i en mail til Learnmark Gymnasium HHX disse rosende ord om Markus og Cecilie: 

“Firstly, they have been an absolute pleasure to work with.  Very attentive and really got to grips with the work they have supported with.  Markus is technically strong and adapted well to the work allocated to him.  I think it helped having them work together this second week.  They have been punctual, interested and very well presented during the experience.  With challenges of language barrier, they have been as good, if not better compared to the English students we have in. 

I have said to them I can provide references on their experiences if that supports them. They are a real credit to their college, but also to Tor Bridge.  We have enjoyed having them work with us.” 

Boede privat

HHX-eleverne boede privat, mens de var i Plymouth, og det gav dem også mange kulturoplevelser. 

”Jeg boede hos en ældre dame sammen med en anden HHX-elev, og hun var rigtig god at bo hos. Hun var meget traditionel engelsk. Når vi spiste aftensmad sammen, var hun meget opsat på, at vi skulle komme tæt på den engelske kultur, og hun lavede engelsk mad til os. Vi var især glade for hendes English breakfast,” fortæller Markus.

Plymouth 5.png
Plymouth 6.png
Plymouth 7.png
Plymouth_HH3_sept_okt_16.JPG (1)