HHX-elever tæt på engelsk erhvervsliv og hverdagsliv

22. december 2017

”Det bedste ved mit praktikophold i England var at opleve, hvordan man omsætter teorien til praksis i en virksomhed.”

Sådan siger Cecilie Gedsted Hansen, som går i 3. g på Learnmark Gymnasium HHX, efter hun har været i tre ugers praktik i rekrutteringsfirmaet Cyber Security i Brighton. Hun rejste sammen med Anne Kathrine Eslund og seks andre HHX-elever, som alle tog til det sydlige England for at komme tættere på den engelske kultur – både i erhvervslivet og i hverdagslivet. 

”Jeg søgte om et praktikophold i England, fordi jeg gerne ville opleve, hvordan det er at arbejde i et internationalt firma, lære den engelske kultur bedre at kende og udfordre mig selv,” fortæller Cecilie Gedsted Hansen. 

Udfordrende og lærerigt

Gymnasieeleven fik alle tre ønsker opfyldt hos Cyber Security, hvor hun var på arbejde hver dag fra kl. 8.00 – 15.00. Her lavede hun blandt andet markedsanalyser, rapporter og mindre daglige opgaver, som de andre på kontoret ellers skulle have løst. 

”Det var udfordrende at skulle opbygge et fællesskab med de andre på kontoret på kun tre uger. Det var første gang, jeg skulle stå helt på egne ben, og hvor jeg ikke havde nogen at støtte mig op ad. Heldigvis gik det rigtig godt, og jeg har virkelig lært meget af de tre uger i England,” siger gymnasieeleven. 

Hun trivedes i virksomheden, som hun følte sig som en del af. Mandage var noget særligt, fordi medarbejderne her fik en briefing om ugens mål, og hun fik på den måde oplevet, hvordan teorien bliver omsat til praksis i en travl hverdag. 

Vær åben og spørg

Anne Kathrine Eslund var i praktik hos et rekrutteringsfirma inden for medicinalbranchen, hvor hun lavede mange administrative opgaver. Hun var også meget glad for sit praktiksted, hvor hun havde gode kolleger, der var opmærksomme på at lære fra sig. 

”I praktikken kunne jeg mærke, at jeg blev bedre til at samtale på engelsk. Jeg blev jo nødt til at holde samtalen kørende, selvom jeg ikke lige kunne huske et ord. Her oplevede jeg også vigtigheden af at være åben og at spørge, når der var noget, jeg ikke forstod,” fortæller Anne Kathrine Eslund.

Boede privat

Eleverne boede privat hos engelske familier, hvor de både fik udvidet deres britiske ordforråd og så, hvordan en engelsk familie lever. 

”I 2. g var jeg på studieophold i Seattle, og der lærte jeg en masse amerikanske ord. Min engelske værtsfamilie ville gerne lære mig særlige britiske ord. Samtidig fortalte de meget om Brexit og forklarede os konsekvenserne af briternes nej,” fortsætter Cecilie Gedsted Hansen og Anne Kathrine Eslund tilføjer: 

”Jeg boede sammen med tre andre fra klassen, og det var rart at kunne tale dansk, når vi mødtes efter arbejde. Hos vores værtsfamilie boede der også en tysk pige, så når hun var der, slog vi alle over i engelsk.” 

Undervisning om lørdagen

Ved siden af praktikken gik HHX-eleverne i skole om lørdagen, hvor de blandt andet lærte om engelsk kultur, og hvor virksomheder holdt foredrag. Søndag kunne eleverne frit disponere over, så de også fik mulighed for at være turister i Brighton. 

HHX-elevernes praktikophold i Brighton er støttet af Erasmus, som er EU´s uddannelsesprogram. Eleverne har betalt omkring 1.500 kr. for fly, kost og logi.