HHX-elever udvider deres virksomhed

09. december 2015

To 3. g-elever fra Learnmark Gymnasium HHX har netop åbnet deres anden webshop. Startkapitalen kommer fra deres første virksomhed, og motivationsfaktoren er oplevelsen af at bygge noget op. 

Frederik Secher og Kristian Jakobsen fra Horsens har den 30. november 2015 åbnet deres anden virksomhed. Navnet er ALL-PLAIN, hvorfra de sælger basistøj fra deres eget mærke ALL-PLAIN. Målgruppen er unge mænd mellem 15 og 25 år, og priserne er SU-venlige. 

Udvider målgruppen

De to unge iværksættere på 18 år går i 3. g Learnmark Gymnasium HHX, og selvom det sidste år på gymnasiet er en travl tid, har de mod på at få endnu mere travlt. 

"Vi har haft vores første virksomhed Passion Printing i omkring 1½ år, hvor vores kunder mest har været virksomheder. Nu kunne vi godt tænke os at udvide salget til private kunder. Derfor startede vi ALL-PLAIN," siger Frederik Secher. 

Drømmen om en Ferrari

Den første uge for ALL-PLAIN er gået langt over forventning, og de to ejere oplever, at deres kammerater og netværk tager godt imod deres nye webshop - og de første ordrer tikkede ind allerede på førstedagen. 

"Lige inden vi gik i luften, var der et sug i maven, fordi vi var spændte på, hvordan folk ville tage imod ALL-PLAIN. Vi investerer jo både tid og penge i projektet, og drømmer om en dag at tjene godt på det. Den dag vi giver hinanden en Ferrari, giver vi også hinanden en highfive," siger Kristian Jakobsen med et stort smil. 

Satsede børneopsparingen

Da de to gymnasieelever som 16-årige startede deres første virksomhed Passion Printing, som sælger blandt andet tekstiltryk, streamers og merchandise, var det med pengene til kørekortet som indsats. 

"Jeg skød alle de penge, jeg havde afsat til kørekort, ind i Passion Printing. Målet var så hurtigt som muligt at få tjent pengene ind, så jeg stadig kunne få kørekortet. Det har jeg i dag, og nu har vi brugt det resterende overskud på at investere i ALL-PLAIN," siger Frederik Secher. 

Ansvar for det hele

Der er meget at holde styr på for de to iværksættere, som står for alt i de to virksomheder: Indkøb, markedsføring, pakning og afsendelse af ordrer og bogføring. Det kræver god struktur og planlægning at få det hele til at spille sammen. 

"Vi har lært rigtig meget om os selv, mens vi har haft virksomhed sammen, og så supplerer vi hinanden godt. Kristian er god til at få alt det tekniske med fx hjemmeside og Facebook til at lykkes, mens jeg er god til at strukturere og planlægge," siger Frederik Secher. 

Omsætter teori til praksis

Viden om at drive forretning har Frederik Secher og Kristian Jakobsen fra undervisningen på HHX-studieretningen Global Marketing, hvor de får undervisning i fx salg, indkøb, markedsføring og bogføring. 

"Når vi arbejder med vores to virksomheder, afprøver vi teorierne i praksis. Det er både sjovt og lærerigt, at vi kan bruge det, vi lærer i undervisningen, i vores virksomheder," understreger Kristian Jakobsen. 

Efter studenterhuen

Når de to gymnasieelever i juni 2016 har fået studenterhuen på, er det planen, at Kristian Jakobsen skal stå for den daglige drift, mens Frederik Secher regner med at tage i praktik i en virksomhed i Tyskland, hvorfra han kan styre det strategiske.

All Plain Frederik Secher og Kristian Jakobsen har succes med deres webshop All Plain.