HHX-elever: Vi følte os (næsten) som amerikanere

21. marts 2017

I fire uger har HHX-elever boet hos en amerikansk familie og gået på college i Seattle. Tilbage i Horsens fortæller Astrid Vitting Ottesen og Christopher Lyngholm Andersen om deres mange oplevelser. 

”Amerikanerne er lige præcis sådan, som jeg havde forestillet mig.” Sådan siger Astrid Vitting Ottesen fra Learnmark Gymnasium HHX, efter hun er kommet hjem fra fire uger i det nordvestlige USA. 

Her har hun sammen med sine klassekammerater været på studieophold for både at forbedre sit engelske sprog og komme helt tæt på en anden kultur. Eleverne har været en del af en amerikansk families hverdag og været studerende på Green River College. 

”Jeg kan slet ikke vælge, hvad der har været det bedste, for det hele var så godt! Jeg boede hos Brenda og Tom sammen med to andre fra min klasse, de var meget åbne og sørgede godt for os. De tog os blandt andet med til en lokal ishockeykamp og på tur til Seattles seværdigheder,” fortæller Astrid. 

En del af familien

Christopher Lyngholm Andersen boede hos Anissa og Mike, som havde sønnen Alex, og de tog imod ham som et fuldgyldigt familiemedlem. 

”De er verdens sødeste mennesker, som tog mig med til det hele: Familiefester, middage, indkøb og sightseeing i området. Vi var også på weekend-skitur i deres hytte i bjergene, og det var næsten som at være på skiferie med min egen familie,” siger Christopher. 

Amerikansk kultur

Efter at have levet som amerikanere i fire uger har både Christopher og Astrid en oplevelse af, at USA på flere områder ikke er så langt fremme som Danmark. 

”Jeg troede, amerikanerne var langt foran os inden for fx teknologi, men det oplevede vi ikke der, hvor vi boede. Undervisningen virkede også lidt gammeldags, fordi den ikke er så varieret. Det var mest tavleundervisning, og undervisningsmaterialerne var ikke elektroniske, som vi er vant til. Men lærerne var søde og hjælpsomme, de havde høje forventninger til os, og undervisningen var på et højt niveau,” understreger Christopher. 

HHX-eleverne arbejdede blandt andet med et større projekt om lokale virksomheder, som de skulle analysere ved hjælp af de forskellige teoretiske modeller, de havde lært i undervisningen. 

Alt det, eleverne har arbejdet med på college i USA, er en del af deres danske pensum, som de kan komme til eksamen i. 

Udflugter

I løbet af opholdet i Seattle fik HHX-eleverne også mulighed for at være turister i området. De var blandt andet på Boeing-fabrikkerne, Museum of Pop Culture, ved Space Needle og på en længere tur til Victoria, som er hovedstaden i provinsen Britisk Columbia i Canada. 

”Turen til Canada var helt fantastisk. Selvom byen kun ligger tre timers rejse fra Seattle, er kulturen helt anderledes. Vi havde det vildt sjovt og oplevede en masse. Vi fik blandt andet en guidet tour i Parlamentet og i byen, hvor vi hørte om den lokale historie og arkitekturen,” fortæller Astrid. 

Fakta om studieophold i USA

Fremover får alle elever på Learnmark Gymnasium HHX og HTX muligheden for at vælge 3 ugers studieophold i henholdsvis Seattle (HHX) eller Tacoma (HTX). 

På studieopholdet 

  • bliver eleverne en del af studiemiljøet på et college med flere tusinde studerende
  • bliver eleverne undervist på engelsk i fag, de kan komme til studentereksamen i
  • oplever eleverne byen og området i det nordvestlige USA som både lokal indbygger og turist
  • bor eleverne privat hos en amerikansk familie. 

Studieopholdet i USA indebærer egenbetaling. Der er knyttet en opsparingsordning til programmet.