HHX- og HTX-elever deltager i national innovationskonkurrence

Når dommerne den 11. februar 2016 stiller spørgsmål til de 140 elevvirksomheder, der deltager i National Entreprenørskabsmesse i Odense, er det med fem deltagende virksomheder fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX.

09. februar 2016

Eleverne kvalificerede sig i januar 2016 til den nationale konkurrence, da de deltog i den regionale innovationsmesse, hvor over 100 hold fra Region Midtjyllands handelsgymnasier og tekniske gymnasier deltog.

Få underteksterne læst højt

Førstepladsen til den regionale konkurrence gik til SubReader, som er kommet langt med deres opfindelse af et softwareprogram, der kan læse underteksterne til fx film højt.

Bag opfindelsen af SubReader står William Nyby Pedersen, Kristoffer Strube og Alexander Gram Jensen, som alle går i 2. g. på Learnmark Gymnasium HTX. De har med hjælp fra deres netværk udviklet en app til programmet.

"Appen har gjort vores løsning meget mere brugervenlig, og det er nu nemmere at synkronisere billede og oplæsning af undertekster - også selv om man begynder midt i en film," fortæller Alexander Gram Jensen.

App får dig til at tage kortere brusebade

Vi tager for lange bade, og det går ud over miljøet. En gruppe bestående af både HTX- og HHX-elever har derfor udviklet Shower Saver, som er et vandsparedisplay, der måler, hvor lang tid man er i bad, hvor mange liter, man bruger pr. bad, og prisen på hvert enkelt bad. Alle informationerne samles i en app, så man nemt kan se, hvor mange penge man sparer om måneden - og så man kan konkurrere indbyrdes. Gruppen er i kontakt med Silvan, som er positive over for opfindelsen.

Gruppen består af HTX-eleverne Kristian Steve Kristensen, Mathias Pedersen, Anders Fabrin Lund og Viktor Nørgaard Rimdal og HHX-elev Andreas Nørgaard.

Så nemt kan du få dine forsikringspenge

Holdet bag Your Cloud er langt med deres idé, som er en app, der skal gøre arbejdsgangen lettere, når man skal have udbetalt forsikringspenge i forbindelse med fx brand eller tyveri. 

"Vi fik god respons fra dommerne til den regionale messe, og vi i øjeblikket ved at få kontakt til nogle HTX-elever, der kan hjælpe os med at udvikle appen," siger Daniel Grabow Jensen på vegne af gruppen, som også består af Stine Nutzhorn Waldow, Cecilie Madsen og Katrine Witzansky Tonsberg.

Find din ønskefilm uden besvær

Det skal være lettere at finde lige præcis den film, man har lyst til at se, derfor har eleverne i Team RPL fået idéen til en hjemmeside, der finder ønskefilmen ud fra specifikke søgeord. Dommerne i den regionale messe opfordrede eleverne til at få mere styr på deres budgetter, og det har de blandt andet arbejdet videre med.

"Til den nationale messe vil vi blandt andet præsentere muligheden for affiliate marketing i samarbejde med streamingtjenester. Det betyder, at fx Blockbuster betaler os, hvis en bruger på vores hjemmeside lejer en film hos Blockbuster," forklarer Magnus Lett, som er i gruppe med Bevendra Rajendra og Tobias Preut Pedersen.

App hjælper dig med at få den gode idé

Da gruppen bag Midea skulle finde på et innovativt produkt, var der langt mellem de gode idéer. Derfor besluttede de sig for at opfinde en app, som kan guide elever gennem idégenereringsprocessen. Dommerne til den regionale messe opfordrede gruppen, som består af Robin Strüving, Mads Berg, Asbjørn Boe Pank, Maibritt Kraul og Cecilie Grejsmark, til at få mere styr på både økonomi og kundegrundlag før den næste konkurrence.

"Vi har arbejdet videre med en idé om, at skoler kan købe licens til appen, og vi glæder os til at vise vores prototype på messen i Odense," siger Robin Strüving.

ShowerSaver.jpg
SubReader.jpg