HHX- og HTX-elever konkurrerer i kreative opfindelser og skarpe forretningsidéer

01. september 2016

Hvem er regionens bedste produktudviklere og markedsstrateger? Svaret får vi den 6. september 2016, hvor elever fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX konkurrerer om at kvalificere sig til DM i Teknologi for HTX-elever og DM i Erhvervscase for HHX-elever.

Slut med sorte fingre, når cykelkæden hopper af

HTX-eleverne skal i deres konkurrence opfinde nye teknologiske produkter, der gør hverdagen nemmere, og det har det deltagende hold fra Learnmark Gymnasium HTX gjort med en simpel opfindelse kaldet EasyChain.

"En af vores kammeraters cykelkæde kunne sommetider hoppe af op til fem gange på vej til skole. Det var han efterhånden ret træt af, og så satte vi os for at løse hans og mange andres problem," fortæller Mathias Pedersen.

Han har sammen med klassekammeraterne Kristian Steve Kristensen og Viktor Nørgaard Rimdal opfundet EasyChain, som er et værktøj med en krog, der i et snuptag kan sætte cykelkæden på plads.

"Det er meget lettere at sætte cykelkæden rigtigt på ved hjælp af EasyChain. På få sekunder sidder kæden, hvor den skal, og man undgår at få olie på fingrene," forklarer Mathias Pedersen.

Prototypen af EasyChain består af en krog i plexiglas, som gruppen har skåret på en laserskærer, og en 3D-printet holder, så værktøjet kan sidde permanent på cyklen. 

HHX-konkurrence i erhvervstalent

HHX-eleverne deltager i regionsmesterskabet i Erhvervscase, som er en konkurrence i erhvervstalent, hvor eleverne gennem analyse skal definere en virksomheds udfordringer og komme med et begrundet innovativt løsningsforslag til virksomheden, som i 2016 er Hansens Flødeis.

Fra Learnmark Gymnasium HHX deltager Cecilie Nielsen, Rasmus Eeg Kruse og Dan Cederstrøm, som kvalificerede sig til regionsmesterskabet i en intern skolekonkurrence.

Gruppen foreslår Hansens Flødeis at lave en ny indpakning til deres is, som både imødekommer den travle families behov og samfundets stigende fokus på økologi.

"Skal man handle på vej til eller fra børnehaven, eller er man hele familien af sted på indkøbstur, risikerer man, at isen er smeltet, når man kommer hjem. Derfor foreslår vi Hansens Flødeis, at de laver en ny emballage, som både er funktionel, beskyttende og miljøbevidst," siger Cecilie Nielsen.

Virkelighedsnær undervisning

På Learnmark Gymnasium HHX og HTX er virkelighedsnær undervisning helt grundlæggende, og derfor deltager HHX- og HTX-eleverne i både Erhvervscase og DM i teknologi.

"For os er det vigtigt, at eleverne sætter deres teoretiske viden i spil over for konkrete udfordringer, som vi mennesker og virksomheder står overfor. På Learnmark Gymnasium HHX og HTX vil vi gerne lære eleverne at anvende deres viden, og det er projekterne i både teknologi og erhvervscase flotte eksempler på,"  siger rektor Sune Agger.

Regionsmesterskabet afholdes den 6. september 2016 på Uddannelsescenter Holstebro.

Erhvervscase_Learnmark Gymnasium HHX 010916 (2) - web.jpg
Teknologi_regionsmesterkskab_010916 (5) - web.JPG