Hjælp til virksomheder: Send medarbejderne på kursus og få dækket en stor del af lønnen

16. marts 2020

Virksomheder, der i øjeblikket er økonomisk trængt som følge af coronavirussen, kan med fordel sende deres medarbejdere på kursus afviklet som fjernundervisning – og få dækket en stor del af lønnen.

 Learnmark Efteruddannelse udbyder ifølge uddannelsesleder Peter Hjortdal Andersen i øjeblikket 13 kurser som fjernundervisning. Kurserne dækker områder som fx IT, skriftlig kommunikation, regnskab, salg, LEAN, gaffeltruck og den teoretiske del af kloakmester- og GVS-mesteruddannelserne.

Det er en helt særlig situation, vi er i, og her er det vigtigt, at virksomhederne ved, at de kan sende deres medarbejdere på kursus med kompensation for deres løn i stedet for at fyre dem. Det gavner både virksomheden og de ansatte – samtidig med at begge parter får styrket deres kompetencer.

Peter Hjortdal Andersen, uddannelsesleder på Learnmark Efteruddannelse

Erfaring med fjernundervisning

Nogle af kurserne udbydes altid som fjernundervisning, men i øjeblikket, hvor alle skoler er lukket, bliver denne undervisningsform særligt interessant.

Vi har i mange år kørt fjernundervisning på kloakmesteruddannelsen, og det seneste år har vi udvidet rækken af kurser, så vi kan tilbyde virksomheder og kursister så fleksibel en undervisning som muligt. Vores kursussekretærer sidder klar ved telefonen, hvis virksomheder ønsker at tilmelde medarbejdere til et eller flere kurser. Man kan tilmelde sig pr. telefon eller på vores hjemmeside.

Peter Hjortdal Andersen, uddannelsesleder på Learnmark Efteruddannelse
Illustration:  Hænder på tastaturet på en bærbar pc

Stort økonomisk tilskud

Mange virksomheder kan i tilskud få op til 172,00 kr. pr. time pr. medarbejder, der er på kursus. Tilskuddet er sammensat af VEU-godtgørelse, som arbejdsgiveren får, når medarbejderne er på kursus, og fondsmidler fra fx Bygge- og anlægsfonden. Hvis man ikke får løn, mens man er på kursus, modtager man selv VEU-godtgørelsen.

På Pension Danmarks hjemmeside kan man se en oversigt over de 19 fonde, som yder tilskud til efteruddannelse – og der er samlet mange millioner kroner at søge. Er man som virksomhed eller kursist i tvivl om, hvordan man søger tilskud til efteruddannelse, hjælper vores kursussekretærer også med dette.

Peter Hjortdal Andersen, uddannelsesleder på Learnmark Efteruddannelse
Illustration: Sorte citationstegn