Horsens i top inden for efteruddannelse

En ny opgørelse viser, at Learnmark Erhverv i 2015 har haft langt over 14.000 kursister på efteruddannelse.

03. februar 2016

Det betyder, at Learnmark Erhverv er 6. størst blandt landets erhvervsskoler, og det er ifølge Kirsten E. Petersen, afdelingsleder i Learnmark Erhverv, et udtryk for, at det lokale erhvervsliv har stor fokus på kompetenceudvikling.

"Virksomhederne oplever, at efteruddannelse giver både medarbejderne og virksomheden som helhed værdi. Derfor investerer de både tid og penge i at kompetenceudvikle deres medarbejdere," fortæller Kirsten E. Petersen.

Hun roser samtidig virksomhederne i lokalområdet for at prioritere efteruddannelse

"Jeg er glad for, at vores samarbejdspartnere i erhvervslivet gør brug af de muligheder, der er for efteruddannelse. Det kommer hele lokalområdet til gode, når uddannelsesniveauet hæves i virksomhederne," understreger Kirsten E. Petersen.

I 2015 nød mere end 14.000 kursister godt af en god service fra kursussekretærerne  Janni L. Sørensen, Gitte Bekker  og Jette V. Nielsen i forbindelse med tilmelding til AMU-kurser i Learnmark Erhverv.

Kurser inden for mange brancheområder

Learmnark Erhverv, afdelingen for efteruddannelse på Learnmark Horsens, har et bredt udbud af efteruddannelsesaktiviteter, og det er formodentlig også en af årsagerne til det høje antal kursister.

"Learnmark Erhverv tilbyder faglige kurser til blandt andet bygge-, industri- og transportbranchen. Derudover har vi et stort udvalg af tværgående kurser inden for arbejdets organisering som fx arbejdsmiljø, Lean og it. Det betyder, at vi stort set kan tilbyde efteruddannelse til alle medarbejdergrupper i en virksomhed," fortæller Kirsten E. Petersen.

Samarbejde med virksomheder og jobcentre

Hovedparten af kursisterne i Learnmark Erhverv er i arbejde, og valget af kurser sker i et samarbejde mellem den enkelte virksomhed og Learnmark Erhverv.

"Det er vigtigt, at efteruddannelse har et mål. Derfor hjælper vores konsulenter virksomhederne med at finde de kurser, der understøtter virksomhedens mål, som fx kan være at optimere arbejdsprocesser eller samarbejdet," siger afdelingslederen.

Ud over virksomhederne har Learnmark Erhverv også et godt samarbejde med områdets jobcentre om opkvalificering af ledige.

Alle mand på kursus

JH Tømrer og Snedker er en af de mange virksomheder, som i 2015 gjorde brug af efteruddannelse i Learnmark Erhverv. Virksomheden havde i efteråret deres ni tømrersvende på AMU-kurset Lær din kunde at kende, og det har ifølge medindehaver Gitte Jensen, som også deltog i kurset, været værdifuldt for både medarbejdere og virksomhed.

"Det er en klar fordel, at vi har været så mange af sted på det samme kursus, fordi det giver os en fælles referenceramme. Vi bruger efteruddannelse til målrettet at kompetenceudvikle vores medarbejdere - og som en god mulighed for at opkvalificere vores medarbejdere i de mere stille vinteruger i stedet for at sende dem hjem," siger Gitte Jensen.

En god cocktail

Kurset Lær din kunde at kende var sammensat af to AMU-kurser, og det var ifølge Kirsten E. Petersen en aha-oplevelse for flere af deltagerne, som mest forbinder AMU med faglige kurser som fx certifikatkurser.

"Vores ambition er, at alle kursister har lyst til at komme igen og lære mere - det lykkedes til fulde for dette hold, som havde lyst til at fortsætte resten af ugen. Det understreger, at dygtige underviser, relevante emner og nysgerrige kursister er en god cocktail," fortæller Kirsten E. Petersen.