Ane og Camillas dyrlægedrøm

04. september 2016

Studiebøger om blandt andet anatomi, genetik og fysiologi fylder godt op i Ane Juul Lorenzen og Camilla Roses lejlighed i Valby. De to 19-årige piger er begge rejst fra Horsens for at læse til dyrlæge på Københavns Universitet. 

”Jeg har altid vidst, at jeg ville være dyrlæge og drømmer om at komme til at arbejde med smådyr – måske i udlandet. Det er følelsen af at hjælpe dyr og blive betroet noget, der er så vigtigt for folk, der gør dyrlæge til mit drømmejob. Det er et superfedt studie, hvor vi fx ofte dissekerer dyr og studerer cases om dyr,” fortæller Ane Juul Lorenzen. 

For hendes veninde og klassekammerat fra gymnasietiden Camilla Rose er dyrlægestudiet også en drøm, der er gået i opfyldelse. 

”Jeg vil gerne have min egen dyreklinik, men det kan sagtens være, at jeg ender et andet sted. Noget af det, der er så fedt ved at være uddannet dyrlæge, er, at der er så mange forskellige veje, man kan gå. Udover et bankende hjerte for dyr har jeg en stor interesse for bioteknologi og især de biologiske processer i kroppen,” siger Camilla Rose. 

Erfaring med laboratoriearbejde

De to dyrlægestuderende mødte hinanden på Learnmark Gymnasium HTX, hvor de begge gik på studieretningen Sundhedsvidenskab. 

”Jeg valgte Sundhedsvidenskab på HTX, hvor man afslutter fagene matematik og bioteknologi på A-niveau, fordi studieretningen passede perfekt til mit drømmestudie,” siger Ane Juul Lorenzen. 

Camilla Rose valgte HTX som sit springbræt til dyrlægeuddannelsen på grund af arbejdsformen på HTX. 

”På HTX arbejder man meget projektorienteret og praktisk med teorien. Det betyder, at vi har stor erfaring med arbejdsmetoderne i et laboratorium. Det er især en fordel her i starten af vores studie,” understreger hun. 

Målet motiverer

Livet som universitetsstuderende er krævende med flere eksaminer hver 8. uge, men det gør ikke noget, fordi målet som dyrlæge motiverer. 

”Det er et superspændende studie, hvor alle fag er relevante i forhold til at blive dyrlæge. Min drøm er at blive en dygtig dyrlæge, og det arbejder jeg målrettet på at blive. Og så er det rart at bo sammen med en, der studerer det samme, så vi kan hjælpe hinanden frem mod eksaminerne – og som forstår, hvor hårdt studiet er, når man har behov for at brokke sig,” siger Camilla Rose. 

Går alt efter planen er Ane Juul Lorenzen og Camilla Roses færdiguddannede dyrlæger i 2021 – hvis de ikke tager en rejsepause i løbet af studiet.