HTX-elever vinder EM i entreprenørskab

En app, der kan læse undertekster fra udenlandske film højt for fx ordblinde, sikrede den 27. juli 2016 HTX-elever fra Learnmark Horsens og Rybners i Esbjerg titlen: Europamestre i entreprenørskab.

01. august 2016

En app, der kan læse undertekster fra udenlandske film højt for fx ordblinde, sikrede den 27. juli 2016 HTX-elever fra Learnmark Horsens og Rybners i Esbjerg titlen: Europamestre i entreprenørskab. 

Fire gymnasieelever fra Learnmark Gymnasium HTX  og Rybners i Esbjerg har vundet EM i entreprenørskab med appen SubReader, som kan læse underteksterne højt fra bl.a. Netflix. 

Den gode idé kombineret med forretningssans, viden om avanceret softwareteknologi og masser af arbejdstimer har bragt gymnasieeleverne langt, og onsdag den 27. juli kunne de føje titlen europamestre til en lang række af sejre gennem det seneste år. 

Bag SubReader-appen står Alexander Gram Jensen, Kristoffer Strube Græm og William Nyby Pedersen, som efter sommerferien skal i 3. g på Learnmark Gymnasium HTX i Horsens, og Anders Bredgaard Thuesen, som i august skal i 3. g på Rybners Gymnasium i Esbjerg. 

EM i entreprenørskab blev afholdt i Lucerne, Schweiz, fra den 25. - 27. juli 2016 med deltagere fra 36 lande. I alt har omkring 270.000 unge fra hele Europa deltaget i konkurrencen om at blive Europas bedste unge entreprenører. 

EM-vindere: Vi har ikke helt forstået det

Før den afsluttende gallamiddag til EM i entreprenørskab, hvor den samlede vinder skulle kåres, blev vinderne af fem særpriser udråbt. Her vandt SubReader-drengene ikke noget, og de gik noget slukørede til den lækre middag. 

"Da et af de andre lande vandt særprisen inden for IT, som vi gik efter, troede vi ikke, at vi ville vinde noget. Nu har vi vundet det hele, og det er helt ubeskriveligt. Vi har nok ikke helt forstået det endnu, men vi er superglade og glæder os til at komme ud at feste med de andre deltagere," fortæller Alexander Gram Jensen efter afsløringen kort før midnat den 27. juli. 

Udover den ærefulde titel oplever SubReader, at de har fået god og brugbar feedback fra dommerne, som de kan bruge, når de skal fortsætte udviklingen af deres succesfulde iværksætterprojekt. 

En af Europas bedste lederaspiranter

Til EM i entreprenørskab modtog 10 unge lederaspiranter også en Leadership Award. En af de 10 var Alexander Gram Jensen fra Horsens, som dermed er blandt Europas 10 bedste lederaspiranter. Han modtog samme award til DM i entreprenørskab i foråret 2016. 

SubReader - EM-vindere 2016 (1).jpg
SubReader - EM-vindere 2016 (3).jpg
SubReader vinder EM i entreprnørskab 279716 (4).JPG
studenterhue_gul.jpg