HTX´ere får styr på aktierne

02. november 2018

Et par timer hver 2. – 3. uge mødes HHX- og HTX-elever i Millionærklubben. Det er en frivillig aktivitet på Learnmark Gymnasium HHX og HTX, hvor eleverne får viden om aktiemarkedet og selv prøver at investere fiktive penge i danske og internationale virksomheder. 

Et elevråd med to repræsentanter fra både HHX og HTX er med til at planlægge eftermiddagene i Millionærklubben. Fra HTX er det

  • Abhishek Misra går 2. g og har studieretningsfagene biologi og matematik. Når han er blevet HTX-student, overvejer han at læse enten medicin, handel eller til ingeniør.
  • Vaishnavi Misra går i 3. g og har studieretningsfagene fysik og matematik. Efter HTX har hun planer om at læse medicin.

Begge deltager i Millionærklubben på 2. år. 

Hvorfor har du meldt dig til Millionærklubben?  

Jeg synes, det er sjovt at deltage, fordi jeg lærer nye mennesker at kende, og fordi jeg lærer om aktiemarkedet – noget, jeg ikke lærer så meget om på HTX.

Vaishnavi, HTX-elev

Jeg har været med siden 1. g, og jeg er vild med det. Det er ikke kun for hyggens skyld, for hvis jeg lærer at forstå aktieverdenen, kan det jo ende med, at jeg tjener penge på det – og hvem vil ikke gerne være millionær?

Abhishek, HTX-elev

Hvad laver I, når Millionærklubben mødes?

Vi har sommetider besøg af forskellige medarbejdere fra bankverdenen, eller vi er på besøg i forskellige banker. Vi har fx besøgt SydBank, hvor bankens aktiechef fortalte om, hvad han kigger på, når han skal investere bankens penge. Det kan fx være politiske handlinger eller internationale begivenheder, der påvirker aktiemarkedet. Han viste os aktierummet, hvor de ansatte handler aktier og fortalte også om de forskellige jobmuligheder, der er inden for aktieområdet.

Abhishek, HTX-elev
Illustration: Sorte citationstegn

Og så hygger vi os, får kage, har det sjovt, konkurrerer mod hinanden i aktiespil og researcher på danske og udenlandske virksomheder.

Vaishnavi, HTX-elev
Illustration: Et arbejdsbord set ovenfra. Man kan se pc med en hånd på tastaturen, en kaffekop, blok og papir, der er krøllet sammen

Hvilke opgaver har Millionærklubbens elevråd?

Vi er med til at planlægge møderne, og vi står også for at forklare de andre deltagere om, hvordan man fx deltager i Investorspillet.  Det er vildt spændende at være med til at bestemme, hvad vi skal arbejde med.

Vaishnavi, HTX-elev