HTX´ere: Totalfed studietur til Dublin

20. marts 2017

Totalfed tur. Sådan sammenfatter Frederik Ravn og Tobias Jensen deres 14 dages studieophold i Dublin. De går begge i 3. g på Learnmark Gymnasium HTX, hvor de har studieretningsfagene kommunikation/it og engelsk. 

Mens de var i Dublin, boede de hos en irsk familie og gik i sprogskole på International House Dublin. Derudover var der masser af tid til at opleve den lokale kultur, hygge med værtsfamilien og klassekammeraterne. 

”Det var fedt at bo privat hos en familie. Min familie var meget venlig og sjov, og vi havde det godt sammen. De har ikke selv råd til at rejse, så de oplever andre kulturer ved at invitere udenlandske studerende indenfor,” fortæller Frederik og Tobias tilføjer: 

”Det er naturligvis lidt grænseoverskridende at komme ind i fremmede folks hjem, hvor man skal tilpasse sig deres vaner, men jeg boede heldigvis også ved en god familie.” 

Bedre til engelsk

På sprogskolen handlede undervisningen for det meste om at træne mundtlig engelsk, og det kunne eleverne fra Horsens godt lide. 

”Vi havde en masse praktiske aktiviteter i undervisningen, hvor vi mest øvede det mundtlige, og vi arbejdede heldigvis ikke så meget med grammatik. Mit aktive ordforråd er blevet meget større efter studieturen, fordi vi talte og tænkte på engelsk hele tiden,” siger Tobias. 

Sammenhold på udflugter

Efter skoletid var HTX´erne ofte på fælles ture og virksomhedsbesøg i Dublin og omegn. De var blandt andet på Den Danske Ambassade, bryggeriet Guiness, Four Courts, hvor de overværede en retssag, parlamentet, Kilmainham Gaol, vikingemuseet Dubliania og The Independent Print Room. 

”Turen til Belfast var især spændende. Her fik vi en guidet tour med en lokal taxachauffør, som fortalte os om konflikten i Nordirland. Det gav virkelig et godt indblik i, hvordan det har været for de lokale,” fortæller Tobias. 

Vandreturen ved Howth, som ligger på en halvø ud til Det irske hav, var for ham også en af de oplevelser, der har gjort indtryk på ham. 

”Selv om det regnede og blæste, så var det et utroligt flot sted, som man bare skal se, når man er i Dublin,” tilføjer han. 

Besøg på Microsoft

Frederik fremhæver besøget på Microsoft, som et af de besøg, der har gjort stort indtryk på ham. 

”Vores besøg var på en måde meget personligt og slet ikke så formelt, som jeg havde forestillet mig. Vi fik virkelig mulighed for at stille mange spørgsmål, og vores vært fortalte blandt andet om Microsofts principper. Nogle af os fik også en tur i hans Jaguar, og han inviterede os på pub efter vores besøg,” siger han.