HTX'ere på studietur til Aalborg

07. november 2017

På Learnmark Gymnasium HTX kommer eleverne på studieretningstur i 3.g. HTX-eleverne er taget tre dage til Aalborg, hvor de besøger Aalborg Universitet og forskellige virksomheder.

Onsdag morgen er der afgang fra Horsens station og turen går mod Aalborg. HTX-elever fra 3.g er klar til en tredages tur, som byder på både virksomhedsbesøg og en tur på Aalborg Universitet. Rasmus Riis og Jakob Hammershøj går begge i 3.g, og de føler, at turen til Aalborg har givet dem et godt indblik i, hvilke muligheder de har, når de har fået deres studentereksamen.

Efter ankomsten til Aalborg er det tid til et virksomhedsbesøg hos Combine, som er et nystartet digitalt bureau. Under besøget hos Combine hører eleverne om hverdagen hos et digitalt bureau. De får en ide om, hvilket arbejder, der ligger bag at lave reklamer og de forskellige typer kunder, som man kan arbejde med.

”På HTX har vi et fag, der hedder Kommunikation og IT, og vi har derfor hørt lidt om hvordan man laver reklamer. Men jeg er ret overrasket over, at der er så meget teori bag reklamer, og hvor mange virksomheder et firma som Combine arbejder med,” fortæller Jakob Hammershøj.

Indblik i livet som universitetsstuderende

Torsdag morgen går turen til Aalborg Universitet, hvor eleverne møder nuværende studerende og får en rundvisning på campus. De studerende fra Aalborg Universitet fortæller om, hvordan det er at læse på universitetet og giver eksempler på, hvordan dagligdagen som universitetsstuderende kan være.

”Vi kommer med helt ind i de rum, de arbejder i, og bliver vist rundt af en kandidatstuderende i IT. Det er spændende at se, hvad de laver på universitetet, og se deres udstyr til radiosignal, droner og satellitrum,” siger Rasmus Riis.

 Om aftenen er det tid til afslapning og hyggeligt samvær med klassekammeraterne.

HTX-eleverne på Aalborg Universitet

Med bus rundt hos Aalborg Portland

Som sidste stop på turen skal eleverne en tur forbi Aalborg Portland, som er en stor cementfabrik. Besøget starter med en præsentation om fabrikken, inden eleverne skal med en bus rundt på anlægget.

”Det er en kæmpestor fabrik, så man er nødt til at tage med en bus rundt for at se det hele. Under turen så vi deres forbrændingsovn, hvor gulvet kan blive 500 grader varmt. Vores guide fortalte, at man helst ikke skal stå stille for længe, da ens sko skal smelte,” fortæller Jakob Hammershøj og griner.

Fra et tårn kan eleverne se ud over hele anlægget, og hvordan hele produktionsprocessen hænger sammen.

Stof til eftertanke

Turen til Aalborg har budt på en masse oplevelser og tid til socialt samvær med klassekammeraterne. Rasmus Riis og Jakob Hammershøj føler at turen har sat gang i nogle tanker, om hvad de skal lave efter HTX. De er begge enige om, at de skal have et sabbatår, hvor de kan få en lille pause fra lektier.

”Turen til Aalborg gav mig nogle tanker til hvad jeg kan læse efter jeg er færdig. Det var spændende at se, hvad de laver på universitetet og se nogle forskellige fremtidsmuligheder. Men jeg skal først have et sabbatår, hvor jeg kan se på mine muligheder. Men jeg ved, at jeg gerne vil gå den videnskabelig vej på universitetet,” uddyber Rasmus Riis.