Hvad mener eleverne om det hjemvendte Kvium-maleri?

23. januar 2019

Tirsdag den 22. januar 2019 blev Learnmark Horsens´ hjemvendte maleri ’En spejderscene’ af Michael Kvium afsløret for eleverne på Learnmark Gymnasium HHX og HTX. 

Maleriet blev stjålet fra skolen den 15. oktober 1998, og det er nu kommet tilbage, selv om det var lige ved at gå galt.

Advokatfuldmægtig Flemming Ege fortæller historien om det stjålne Kvium-maleri til fællessamling på Learnmark Gymnasium HHX og HTX

Fra halmfyr til hædersplads

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens, takker advokatfuldmægtig Flemming Ege, som hjalp skolen med at få det spektakulære maleri tilbage. Han fik i foråret en henvendelse fra to yngre mænd, der på et marked havde købt en rulle med forskellige malerier. Da de fandt ud af, at et af billederne var et kostbart maleri af Michael Kvium, havde de mest lyst til at smide maleriet i halmfyret, for sådan et maleri måtte politiet ikke finde hos dem.

Flemming Ege fik heldigvis reddet maleriet fra flammernes bytte, og han fik overtalt de to mænd til at aflevere maleriet tilbage til ejeren. Nu har maleriet fået en hædersplads i vandrehallen på Stadionsvej 2, hvor 1.200 elever og medarbejdere dagligt kan lade sig inspirere af den gode kunst.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Elevernes tanker om ’En spejderscene’

Fire af de HHX- og HTX-elever, som overværede afsløringen af maleriet, kommer her med deres umiddelbare tanker om maleriets motiv og historie.

Det er et flot billede med et godt motiv og nogle gode farver. Det er ikke lige så mørkt, som nogle af Kviums nyere malerier kan være. Det kan jeg godt lide. Motivet er også lidt kontroversielt og med megen symbolik. Jeg tror, at Kvium har leget med ordet spejder, at der er en dobbeltbetydning i det. Det er ret fedt at have Kvium hængende på vores skole. Han hører jo til i Horsens. Og jeg ville da gerne have det hængende hjemme hos mig.

Rasmus Udby, 3.td på Learnmark Gymnasium HTX

Det er godt, at de, der fandt maleriet, ikke brændte det, som de ellers havde planlagt. Det er et maleri med en utrolig historie, men det er også et meget specielt motiv. Jeg kan godt lide, at det er lidt anderledes.

Camilla Liebergreen Jensen, HH1 på Learnmark Gymnasium HHX

Det er en ret interessant historie, maleriet har, og det var spændende at høre advokat Flemming Ege fortælle den. Og så har det et godt blikfang. Jeg tænker, der er mange, der lige vil stoppe op og kigge på det, når de går forbi det. Jeg tror, at den måde de to spejderdrenge hiver forhænget væk på, er et udtryk for, hvad de håber på i fremtiden.

Rasmus Eriksen, 3. ke på Learnmark Gymnasium HTX

Jeg synes, det er et lidt specielt billede, som man bliver overrasket over at se på en skole. Selvom det er meget iøjnefaldende, kunne jeg ikke tænke mig at have det hængende derhjemme. Der er en god symbolik i, at man både som spejder og teenager udforsker det, der er omkring en.

Mette Hede Jakobsen, HH1 på Learnmark Gymnasium HHX