Iværksætter til dimittender på Learnmark Business: Vær vildere for hver dag, I står op

27. juni 2019

Torsdag den 27. juni 2019 fik 133 dimittender fra henholdsvis EUX-Business og EUD-Business overrakt deres eksamensbevis. Iværksætter Jacob Risgaard gav i sin tale til dimittenderne gode råd om at få succes som iværksætter. 

Duoen Isabella og Adam indledte årets dimission på Learnmark Business med sangen Sunshine Reggae. Den afspejlede på bedste vis den lethed, som årets 68 studenter fra EUX-Business og 65 dimittender fra EUD-Business føler efter veloverståede eksaminer. 

Forude venter for de flestes vedkommende en elevplads inden for enten kontor, detail, handel eller event, mens nogle EUX-studenter vælger at læse direkte videre på uddannelsen til fx finansøkonom. 

Derudover blev 36 kontorelever, der har bestået deres fagprøve, fejret til dimissionen. De færdiggør i løbet af de næste måneder deres uddannelse. 

Grundstene til succes

Dimissionstaler og iværksætter Jacob Risgaard, der blandt andet er medejer af webshoppen Coolshop, startede sin tale med at få alle gæsterne til sammen at råbe ’vildere’, så højt de kunne. Det ord vendte han flere gange tilbage til i sin tale, hvor han med udgangspunkt i sin egen karriere gav gode råd til, hvordan dagens dimittender kan blive succesfulde iværksættere.

Vær synlig, vær cool, og gør det med hjertet. Og så skal du hver dag, du vågner, tænke: I dag vil jeg gøre det vildere. Og når man råber ordet ’vildere’ højt sammen med andre, så får man adrenalin i kroppen, og jo flere gange man siger det, jo mere sandt bliver det.

Jacob Risgaard, iværksætter

For ham var drømmen om den dyre sportsvogn et mål, som han arbejdede benhårdt for at nå. Da han endelig kunne købe den eftertragtede bil, gik det op for ham, at det ikke var slutmålet, men starten på nye mål, der var vigtigst. 

”En ny bil dufter kun af ny i bil 14 dage, og så måtte jeg jo finde på noget nyt,” konstaterede Jacob Risgaard og fortalte videre om, hvordan han hele tiden prøver at finde nye veje til at optimere virksomheden, så den også giver et godt overskud til blandt andet velgørende formål.

Legater

Til dimissionen blev der traditionen tro uddelt legater til elever, der har ydet en ekstra faglig indsats og været særligt gode kammerater. Legatmodtagerne var: 

  • Line Kjær Hansen – Løvbjergfondens legat på 3.000 kr.
  • Lærke Muhlig Kikkenborg – HK Sydjyllands legat på 2.000 kr. 

Learnmark Business-legat på 1.00 kr.

  • Søs Karoline Bjerremann Sørensen
  • Simon Mathias Elkjær Hvilsom
  • Line Nepper Rodsted