Iværksættermiljø kickstartede Leifs store drøm

21. december 2016

Leif Rossau går i 1. g på HTX, og han har altid drømt om at starte sin egen virksomhed. I dag er han medlem af StartUp, som er et iværksættermiljø på Learnmark Gymnasium HHX og HTX. 

En reklameflyer for iværksættermiljøet StartUp fangede Leif Rossaus opmærksomhed i en kemitime, og i det samme blev en henslumret drøm om at starte sin egen virksomhed vakt til live. 

Han har altid drømt om at sætte et langvarigt projekt i gang, som han kunne pleje og udvikle. I flere år tog han tilløb til at starte en virksomhed, der udvikler hjemmesider, men det blev ikke rigtig til noget. Han havde stort set opgivet drømmen, indtil han blev medlem af StartUp. Her mødes unge fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX for at sparre med hinanden og deres mentorer om iværksætteri. 

”Jeg vil gerne udfordre mig selv, prøve grænser af, samarbejde med kunder og udvikle et professionelt netværk, men det hele faldt først rigtigt på plads, da jeg blev en del af StartUp. Vi er meget forskellige, og det er en stor fordel, for her får jeg hjælp til det, jeg ikke selv kan finde ud af,” fortæller Leif Rossau. 

Point of no return

For den unge iværksætter har noget af det sværeste været at tage kontakt til potentielle kunder, for ham er det udviklingsprocessen af hjemmesiderne, han er bedst til og brænder mest for. 

”Hvis jeg var alene om det, ville det ikke blive til noget, men min mentor satte mig i forbindelse med Markus, som går i 3. g på HHX. Han er supergod til alt omkring markedsføring og kontakt til nye kunder, og så blev det hele lige pludselig meget rigtigt – man kan kalde det en slags point of no return,” siger Leif Rossau. 

De to iværksætterpartnere mødes jævnligt, hvor de udvikler deres samarbejde. 

”Inden vi slutter vores møder, aftaler vi, hvad vi skal have lavet til næste møde. Det er en god måde at holde det hele i gang på,” siger Leif Rossau. 

Det første kundemøde

Leif Rossaus første kunde er makkeren Markus Høj Jakobsen, som selv er iværksætter. Han driver Juelsminde Campingvognudlejning med praktisk hjælp fra sin far, og firmaet trænger til en ny hjemmeside. 

”Jeg har jo aldrig prøvet det før, så det første kundemøde var spændende og lidt nervepirrende. Det er en god start for mig, hvor jeg får prøvet grænser af og fundet ud af, hvilke metoder, der er bedst for mig,” fortæller han. 

Fremtiden

Når Leif Rossau er blevet HTX-student, drømmer han om at arbejde med digital kommunikation, og her er han allerede godt i gang med at indhente erfaringer. 

”Jeg håber, at jeg til sommer har haft så mange kunder, at der også bliver et mindre overskud til mig selv,” slutter han. 

Læs mere om Leif Rossaus iværksætterprojekt på www.leifrossau.dk