Jakke i bæredygtigt materiale vandt Løvens Hule på Learnmark Business

02. maj 2019

Spændte og forventningsfulde indtog tre iværksættergrupper scenen, da de havde kvalificeret sig til finalerunden i Learnmark Business´ udgave af Løvens Hule. 

På skift præsenterede de deres iværksætteridé for et kompetent dommerpanel, der efter gruppernes korte pitch stillede skarpe spørgsmål om fx budgetter, patent, investeringsbehov, ophavsret og sammenhæng med FN´s Verdensmål. 

Alle deltagere i Løvens Hule går på studieåret på EUX-Business. 

Plantebaseret jakke

Vinderne af Løvens Hule på Learnmark Business blev iværkstættervirksomheden Planetary, som drømmer om at producere og sælge bæredygtige og slidstærke jakker. I gruppen er Rebecca, Lina, Simone og Nicklas.

Alle materialer i vores jakker undtaget lynlåsen er plantebaserede. Det er attraktivt både for butikkerne og for forbrugerne.

En del af iværksættergruppens pointer under pitchen

Løvens Hule og det innovative projekt har blandt andet udfordret de fire gruppemedlemmers kreative evner.

Det har været et supergodt projekt, hvor vi har skullet tænke kreativt for at finde gode og holdbare løsninger. Vi har lært, at udfordringer ikke nødvendigvis er negative, og at de kan ende med at blive til noget rigtig godt. Men vi har også lært, at det ikke bare handler om at få en ide, det kræver rigtig meget.

Iværksættergruppens tanker efter pitchen
TAK til dommerne
 • Dommere fra det lokale erhvervsliv

  • Sine Bjerre Martinussen, konsulent hos Insero
  • Jan Bendtsen, direktør i BENDTSEN – start og udvikling
  • Peter Kristoffersen, direktør i Udvikling og rådgivning
  • Anders Fogh, indehaver af Startup Central

Hjælp til forældre, der putter børn

På andenpladsen kom iværksættervirksomheden Day & Night med Pernille, Ditte, Katrine og Vibeke. De har opfundet en tremmerend, der skal gøre det mere behageligt for forældre, når de time efter time med armen på tremmesengskanten skal holde det halvsovende barn i hånden. 

I deres afsluttende pitch sagde de blandt andet:

Vi har idéer til, hvordan vi kan videreudvikle vores koncept, så vi også kan sælge tremmerenden B2B. Vi har undersøgt, hvem der kunne være vores mulige samarbejdspartnere, vi har lavet et budget, der giver os en salgspris på produktet, og vi har planer for, hvordan vi både kan sælge vores produkt online og i fysiske butikker.

Iværksættergruppen under deres pitch

For de fire iværksætterspirer har projektet, hvor Løvens Hule var finalen, givet et særligt perspektiv på undervisningen.

Det har været fedt projekt, hvor den teori, vi har lært, har givet mening, fordi vi har brugt den til en realistisk opgave. Vi har også givet den ekstra gas, fordi vi vidste, der kom dommere fra erhvervslivet. Vi har brændt for denne opgave, og efter vores pitch var vi helt høje.

Iværksættergruppens tanker efter pitchen
Bedømmelses
kriterier
 • Iværksættergrupperne blev bedømt på:

  • Innovationshøjden i deres idé – Nytænkning og realismen i deres idé
  • Værdiskabelse – i bred forstand
  • Målgruppe – overensstemmelse med idéen
  • Realiserbarhed – redegjort for hvordan
  • Samarbejdspartnere – har gruppen kontaktet andre for at få realiseret idéen
  • Materiale, der understøtter forretningen – Budgetter, forretningsmodeller, skitse mm.
  • Foretagsomhed – hvordan kommer de ud over rampen

App letter hverdagen for studerende

Iværksættergruppen Dok-Scan med Ann, Nicoline, Louise og Mattias kom på en tredjeplads med deres idé til en app, der kan scanne tekstdokumenter, så man senere har mulighed for at rette i teksterne. I deres præsentation fortalte de blandt andet om virksomhedens mission, vision, appens målgrupper og muligheder for B2B-samarbejde.

Vores målgruppe er både studerende og administrativt personale, som har behov for at rette i dokumenter, de får tilsendt. Vores app gør deres hverdag nemmere.

Iværksættergruppen under deres pitch

Efter deres pitch gjorde iværksættergruppen status på deres arbejde frem mod finalen i Løvens Hule.

Det har været et spændende projekt, hvor det har været godt at få feedback fra andre end vores lærere. Vi har lært, hvordan vi bruger den innovative proces til at komme fra idé til produkt, og at arbejde selvstændigt med en opgave.

Iværksættergruppens tanker efter pitchen

Forberedelse til eksamen og arbejdslivet

Projektet med Løvens Hule er en del af undervisningen i faget innovation, som EUX-eleverne afslutter på C-niveau

Bente Poulsen er en af underviserne i innovation, og hun var efter afviklingen af Løvens Hule stolt af eleverne.

Med dette arrangement ønsker vi at skabe de bedste rammer for vores elever på studieåret, så de har et godt fundament for en eventuel eksamen i innovation. Det kan vi se efter dagens afslutning på projektet, at de har. Derudover lærer eleverne gennem Løvens Hule at skabe et entreprenant arbejdsmiljø, og det kan de blandt andet få glæde af, når de fortsætter i deres elevpladser.

Bente Poulsen, underviser på Learnmark Business