Jobmesse skabte kontakt mellem virksomheder og elever

29. januar 2019

31 lokale virksomheder og landsdækkende kæder. 250 elever fra Learnmark Business. Tusindvis af spørgsmål og lige så mange svar om elevpladser inden for handel, kontor og detail. Det er den ultrakorte beskrivelse af jobmessen på Learnmark Business onsdag den 23. januar 2019. 

Bolsjer på bordene, bannere med firmalogoer og brochurer i stativer. Alt var klart, da årets jobmesse på Learnmark Business åbnede. Ansatte fra 31 virksomheder stod klar ved deres boder til at svare på spørgsmål fra de omkring 250 Business-elever, der var på udkig efter deres drømmeelevplads. Repræsentanterne fra virksomhederne svarede beredvilligt på elevernes spørgsmål, og holdt samtidig udkig efter potentielle elever til deres virksomhed. 

Fokus på forventninger

Philip Sørensen går på EUX-Business på grundforløb 2. Om halvandet år skal han starte på sin elevplads, og han brugte jobmessen til at blive klogere på sin kommende elevplads.

Jeg drømmer om en elevplads i en tøjbutik, og jeg har her til jobmessen talt med en del detailforretninger om, hvad de forventer af mig som elev, og hvad de kan tilbyde en kommende elev. Jeg har også spurgt ind til forholdet mellem kollegerne på arbejdspladsen, og hvordan en typisk arbejdsdag er.

Philip Sørensen, elev på EUX-Business

Drømmejobbet

Susanne Kørnov skal i juni 2019 til sine afsluttende eksaminer på EUD-Business. Herefter er hun klar til at starte som elev.

Jeg gik benhårdt efter at gøre et godt indtryk hos Bestseller. Derfor havde jeg også skrevet en ansøgning med CV og anbefalinger til dem. På Bestsellers stand var jeg opmærksom på at være smilende, glad og imødekommende. Jeg har ikke en plan B – jeg satser 110% på en elevplads hos Bestseller.”

Susanne Kørnov, elev på EUD-Business

Passion for jobbet

Ved Bestsellers stand var der ofte kø for at tale med blandt andre Per Bomholt, som er elevansvarlig hos Bestseller.

Hvis man vil i betragtning til en elevplads i Bestseller, skal man være passioneret om mode og brænde for det 24/7. Lysten til jobbet skal komme fra hjertet, så skal vi nok sørge for at give eleverne de bedste rammer for en elevplads.

Per Bomholt, elevansvarlig hos Bestseller
Illustration: Sorte citationstegn

God service er vigtig

Dorte Frandsen, ejer af Horsens-virksomheden Baze, deltog også i jobmessen, og hun kunne tilbyde flere muligheder inden for elevpladser.

Vi søger elever til vores finansafdeling, inden for lager og logistik og salgselever. De skal naturligvis opfylde de formelle krav til en elevplads. Herudover er det vigtigt, at de er dedikerede, har glimt i øjet, er grundige og at service er en naturlig ting for dem.

Dorte Frandsen, ejer af Baze
Illustration: Pile - peger mod højre

Tilbage, hvor det startede

På jobmessen deltog også en del tidligere Business-elever, som vendte tilbage til skolen, enten som udlærte eller elever, der er godt i gang med deres elevplads.  En af dem var Anders Vinjeborg, der i 2018 blev udlært handelselev hos Stark. I dag er han projektsælger hos Stark, hvor han blandt andet udregner tilbud på større projekter.

Det er rart at være tilbage på skolen, det var jo her, det startede. Det er ikke så længe siden, jeg har været elev, så jeg kan give et virkeligt billede af, hvordan det er at være elev hos Stark. Mit bedste råd til dem, der skal søge elevplads, er, at de skal være udadvendte og vise, at de har flair for at kommunikere. Det er rigtig vigtigt i min branche, hvor kundebetjening enten foregår face to face eller pr. telefon.

Anders Vinjeborg, projektsælger i Stark

Genkender følelsen

Nanna Hougesen er offentlig administrationselev hos Horsens Kommune og udlært til sommer.

Jeg kan genkende de følelser, som de nuværende Business-elever har til jobmessen. Det gør det lettere for mig at besvare deres spørgsmål om fx arbejdsopgaver og interesse for faget. Jeg startede i sin tid på EUD-Business og fortsatte på EUX-Business, som giver adgang til kontoruddannelser. Det var et godt valg for mig.

Nanna Hougesen, administrations hos Horsens Kommune