Julius tager to uddannelser på én gang

17. august 2020

Julius Erik Nielsen er en af de første få elever på Learnmark Tech, der har taget to uddannelser på én gang. Han har taget en kloakmesteruddannelse på aftenskole, mens han uddanner sig til anlægsstruktør.

Torsdag d. 13 august fik Julius Erik Nielsen overrakt sit uddannelsesbevis fra kloakmesteruddannelsen på Learnmark Efteruddannelse. Den teoretiske del af kloakmesteruddannelsen tog han, samtidig med at han gik på tredje hovedforløb som anlægsstruktør. Normalt tages kloakmesteruddannelsen som en overbygning til fx en anlægsstruktøruddannelse, men Julius Erik Nielsen så ingen grund til at vente, til han var færdiguddannet.

Jeg synes, det kunne være sjovt at se, om det kunne lade sig gøre at tage begge uddannelser på en gang. Jeg fik af vide, at der ikke var nogen, der havde gjort det før, og talte med nogle forskellige, som sagde, at jeg nok skulle vente til, at jeg var udlært. Men så gik der sport i at modbevise dem alle sammen.

Kloakmester, Julius Erik Nielsen

Stor interesse for faget

På kloakmesteruddannelsen på Learnmark Efteruddannelse har Julius Erik Nielsen lært at projektere, han kender lovgivning inden for branchen, kan dimensionere og har indgående kendskab til arbejds- og byggemiljøregler.

Hvis man vil videre indenfor det her fag, så bliver man nødt til at have en kloakmesteruddannelse. Området interesserer mig helt vildt, og jeg ville gerne styrke min viden og blive klogere på, hvad faget egentlig handler om.

Kloakmester, Julius Erik Nielsen

Hårdt arbejde

I omkring ni måneder har Julius Erik Nielsen jongleret mellem de to uddannelser. I løbet af dagen har han enten været hos sin mester eller på skolen for at passe sin uddannelse som anlægsstruktør, og to dage om ugen skulle han på aftenskole fra klokken 18-22 for at tage sin kloakmesteruddannelse.

Jeg er stolt af mig selv, for det var meget hårdt. Det er mange timer og mange aftner, hvor du bare sidder og regner ud og projekterer. Det er kun to aftner om ugen, man skal møde op, men de andre aftner skal man løse opgaver hjemmefra. Jeg synes, godt nok det var strengt til sidst, men jeg er glad for det nu, jeg er færdig og kan kalde mig for kloakmester.

Kloakmester, Julius Erik Nielsen
Illustration: Sorte citationstegn

Målrettet og ambitiøs

Julius Erik Nielsen har også tidligere vist, at han har bemærkelsesværdige evner, da han sammen med sin kammerat Mark Carbel Svendgaard i 2019 vandt DM i Skills. Lige som evnerne så er ambitionerne også store, og Julius Erik Nielsen har allerede lagt planer for fremtiden.

Jeg vil da gerne se, om jeg kan blive projektleder eller formand, og så kan det være, at jeg på et tidspunkt vil starte mit eget.

Kloakmester, Julius Erik Nielsen