Koordinator for nyt merkantilt praktikcenter sætter barren højt

30. maj 2017

Birgit Fogh Kofoed, som den 1. juni 2017 starter som koordinator af nyt merkantilt praktikcenter på Learnmark Business, har mange idéer til, hvordan det nye praktikcenter bliver en succes. 

”Min ambition er, at eleverne i praktikcentret får en hverdag, der minder mest muligt om en hverdag på en virksomheds kontor. Det gælder både de planlagte arbejdsopgaver og de uforudsete opgaver, der kan forskyde en hel dags program.” 

Sådan beskriver Birgit Fogh Kofoed sine ambitioner for det nye merkantile praktikcenter på Learnmark Business, hvor hun fra 1. juni 2017 er ansat som koordinator. 

Learnmark Praktikcenter, som er det officielle navn, er fra august 2017 et tilbud til unge og voksne, der ønsker en elevplads inden for administration. Finder de ikke en elevplads umiddelbart efter deres skoleforløb, har de mulighed for at starte deres elevtid i praktikcentret, som er en bufferordning mellem skole og virksomhed. Her kan elever og virksomheder møde hinanden gennem korte praktikophold, som arrangeres af praktikcentret. 

Store krav til eleverne

De første elever på Learnmark Praktikcenter starter midt i august, og den nye koordinator får sammen med underviserne i praktikcentret travlt med at indrette kontoret og lave forløb til praktikeleverne. 

”Praktikcentret skal være en arbejdsplads med højt tempo, hvor det er rart at være. Jeg håber, at vi på sigt kan lave aftaler med virksomheder om at løse mindre administrative opgaver for dem. Vi vil stille store krav til eleverne, så de er bedst muligt rustet til at varetage en elevplads i en virksomhed,” understreger Birgit Fogh Kofoed. 

Målet for eleverne i praktikcentret er, at de så hurtigt som muligt indgår en aftale om elevplads med en virksomhed. 

Trækker på erfaringer og netværk

Birgit Fogh Kofoed kommer fra en stilling som centerchef i bytorvHORSENS, hvor hun siden 2006 blandt andet har haft ansvaret for markedsføring, events og samarbejde med fx centrets butikker, Business Horsens, City Horsens, Horsens Kommune og Horsens Alliancen. 

Hun er oprindelig uddannet kontorelev på et revisionskontor og har 17 års erfaring inden for marketing. 

”Jeg synes, at uddannelse af unge er en spændende opgave, og jeg glæder mig til, at jeg i mit nye job kan være med til at præge de unge, så vi får synliggjort de mange veje, der er til drømmejobbet. Og så vil jeg helt sikkert kunne trække på mine erfaringer fra mine tidligere jobs,” fortæller hun. 

Birgit Fogh Kofoed er 51 år og bor i Horsens sammen med sin familie.

Birgit Fogh Kofoed, koordinator på Learnmark Praktikcenter Birgit Fogh Kofoed, koordinator på Learnmark Praktikcenter