Lancier og fantasifuld transport til årets gallafest

22. maj 2018

Veteranbilerne dyttede, hesteskoene klaprede, konfettikanonerne bragede og bassen fra limousinernes højtalere dunkede, da 240 kommende studenter på Learnmark Gymnasium HHX og HTX ankom til gallafestens første del i Forum Horsens.

Ud af de fantasifulde køretøjer, som også talte fx optimistjolle, håndskubbet trailer, el-scootere, speedbåd, jeep, golfvogn og campingvogne, steg galante mænd i snorlige jakkesæt og piger i høje stilletter og smukke kjoler, der glimtede i den varme majsol.

Omkring 1000 familiemedlemmer og venner klappede de kommende studenter ind til den traditionsrige lancier, som nutidens unge til topkarakter. Det rungede i Forum Horsens, når danserne talte takten ’venstre-højre’ i den svære 5. tur, og publikum kvitterede med stående applaus til årets kommende studenter, da de med stil forlod dansegulvet.

Gallafesten fortsatte på skolen, og kort efter midnat får de festklædte gymnasieelever udløst spændingen om, hvilke fag de skal til eksamen i de kommende uger. På torsdag, når de skriftlige eksaminer starter, er de stramme jakkesæt skiftet ud med mere behageligt tøj og den boblende velkomstdrink med efterfølgende treretters menu er afløst af cola, slik og madpakker.

Fredag den 29. juni 2018 kl. 13.00 vender gymnasieeleverne tilbage til Forum Horsens for at blive fejret til årets dimission.

Se videoer fra 3.g'ernes ankomst til Forum Horsens og deres flotte lancierdans!