Learnmark-direktør: Hver eneste elev, vi igen kan undervise på skolen, er et plus

08. maj 2020

Elever på Learnmark Horsens´ erhvervsuddannelser inkl. EUX og elever på Step 10 kan fra mandag den 18. maj 2020 vende tilbage til klasselokalerne. Hvordan og i hvilket omfang afhænger af de retningslinjer, der kommer fra sundhedsmyndighederne og Undervisningsministeriet i den kommende uge. 

1. og 2. g-eleverne på Learnmark gymnasium HHX og HTX skal fortsat modtage virtuel undervisning. Vi afventer pt. nærmere info om, i hvilket omfang kursister på Learnmark Efteruddannelse kan vende tilbage den 8. juni 2020.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens, fulgte den 7. maj spændt statsminister Mette Frederiksens udmelding om, hvordan skolens elever igen kan vende tilbage til fysisk undervisning i genåbningens fase 2 i kølvandet på corona-krisen.

Hver eneste elev, vi igen kan undervise på skolen, er et plus. Derfor er jeg glad for, at vi fra den 18. maj i et endnu uvist omfang kan undervise vores elever på både de merkantile og tekniske erhvervsuddannelser samt vores elever i 10. klasse på skolen.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Det bliver ikke den kendte skolehverdag

Han skal i den kommende uge sammen skolens ledelse tilrettelægge, hvordan den fysiske undervisning på skolen kan afvikles. Det afhænger af sundhedsmyndighedernes og Undervisningsministeriets retningslinjer, som han forventer kommer en af de nærmeste dage.

Det eneste, vi med sikkerhed ved lige nu, er, at vores elever ikke vender tilbage til den skolehverdag, de kender. Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt, for at den kommer så tæt på, som det er muligt inden for de sundhedsforsvarlige rammer.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens
Illustration: Sorte citationstegn

I den kommende uge sender uddannelserne mere konkret information til eleverne om, hvordan undervisningen konkret afvikles.

Her skal elever, kursister og forældre holde øje
 • LEARNMARK BUSINESS

  Vi sender besked til eleverne på Uddata+.

 • LEARNMARK TECH

  Vi sender besked til elever og virksomheder på Uddata+ og i e-boks

 • STEP 10

  Vi sender besked til eleverne på Elevintra og til forældrene på Forældreintra

 • LEARNMARK GYMNASIUM HHX OG HTX

  Eleverne får løbende information i Lectio.

 • LEARNMARK EFTERUDDANNELSE

  Kursister på Learnmark Efteruddannelse får besked via e-boks og kan holde sig orienteret om fremtidige kurser på hjemmesiden og Learnmark Efteruddannelses Facebook-side og LinkedIn-side 

1. og 2. g. skal fortsat modtage virtuel undervisning

Eleverne i 1. og 2. g på Learnmark Gymnasium HHX og HTX skal fortsat modtage virtuel undervisning, og det ærgrer Niels Yde.

Jeg havde håbet, at alle vores gymnasieelever i fase 2 i et eller andet omfang kunne komme tilbage til fysisk undervisning på skolen. Sådan blev det desværre ikke. I genåbningens fase 3, som regeringen er netop er blevet enige med partierne om, står der, at vi fra 8. juni kan afvikle sommeraktiviteter for eleverne. Her vil vi arbejde for, at de i et eller andet omfang kan komme på skolen, så vi kan se dem i øjnene og tale med dem om, hvordan verden vender, hvad der udfordrer og bekymrer dem.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Fysisk undervisning på alle AMU-kurser afventer afklaring

Vi afventer nærmere information om, hvorvidt og i hvilket omfang den resterende undervisning på Learnmark Efteruddannelse, der endnu ikke har åbent for undervisning med fysisk tilstedeværelse, åbner undervisningslokalerne fra den 8. juni – fase 3. 

Virksomheder og kursister skal holde øje med E-boks, hvor nærmere information om afvikling af kurser, man har tilmeldt sig, bliver sendt. Derudover kan man på learnmark.dk/kurseronline se alle de kurser, som Learnmark Efteruddannelse udbyder med fjernundervisning. 

Transport- og truckkurser samt certifikatkurser afvikles allerede nu med fysisk tilstedeværelse på skolen.