Learnmark-elever på studietur til Boston

23. november 2017

Fire elever fra Learnmark Horsens har i efteråret været på en uges studietur til Boston. Rejsen er et legat fra Insero Horsens, som gives til 25 naturfaglige talenter i lokalområdet. 

Rejselegatet fra Insero Horsens gik i år til Marc Weir Agerschou Christiansen fra Learnmark Gymnasium HTX, Marcus Lund Mørup fra Learnmark Gymnasium HHX, Christian Møller Larsen og Mark Kokborg-Hansen fra Learnmark Tech.

Studietur inspirerede til mere uddannelse i udlandet

Marc Weir Agerschou Christiansen går i 3. g på Learnmark Gymnasium HTX, hvor han har informationsteknologi og matematik som studieretningsfag. Efter sommerens studentereksamen søger han ind på datalogi på Aarhus Universitet. 

”Jeg troede aldrig, at jeg skulle se de helt store universiteter som fx Harvard og MIT, så besøgene de to steder var blandt de mest spændende oplevelser på studieturen. Den måde, universiteterne fungerer på, overraskede mig – måske fordi de er så store. 

På Harvard går der omkring 44.000 studerende, så det er nærmest en by i byen, og jeg synes, det er ret fedt, at de studerende bor på campus. 

Vi oplevede en del af kulturen i Boston, men kom desværre ikke til at tale med så mange amerikanere, da vores program var tætpakket. I 2. g var jeg på tre ugers studieophold i Tacoma i det nordvestlige USA, hvor vi boede hos en amerikansk familie. Oplevelserne herfra og studieturen til Boston har fået mig til at overveje at studere i udlandet et semester.”

Brugte sin viden i engeenering workshops

Mark Kokborg-Hansen er smedelærling hos Yding Smedie A/S og er udlært januar 2019. Når han er udlært, overvejer han at rejse ud i verden med sit job eller læse videre til fx maskinmester eller produktionsteknolog. 

”Det var mit første besøg i USA, og jeg havde store forventninger til Harvard. Jeg havde forventet, at det var et noget mere lukket område, end det reelt er. Faktisk var besøgene på nogle af de andre universiteter mere spændende. 

På Tufts University arbejdede vi med praktiske projekter i to engeneering workshops. I den ene byggede vi en kanon ud af blandt andet pvc-rør. Kanonen skulle bruges til en konkurrence om, hvilken kanon der var bedst til at skyde bordtennisbolde på førstesalen af et p-hus. Jeg foreslog min gruppe, at vi skulle bruge balloner i vores kanon, da de både kan skabe vakuum og tryk. Det var en sjov opgave, hvor jeg kunne bruge min viden fra blandt andet fysik. Vi vandt konkurrencen. 

I den anden workshop arbejdede vi med Lego Mindstorms, hvor vi blandt andet lavede bevægelige dyr, som vi skulle vise for nogle børn. Sammen med en anden deltager lavede jeg en skorpion, som kunne stikke halen mellem benene og dreje rundt. Det var en hyggelig dag.”

Søg legatet og lær nye mennesker at kende

Marcus Lund Mørup går i 3. g på Learnmark Gymnasium HHX, hvor han har studieretningsfagene afsætning, virksomhedsøkonomi og psykologi. Efter sin studentereksamen vil han have et sabbatår, før han formodentlig rejser til enten England eller USA for at studere. Han ved endnu ikke helt, hvilken uddannelse det bliver, men måske International Business Administration. 

”Det, der overraskede mig mest på turen, var besøget på Bentley University. Det var en festdag for mig, fordi de har fokus på business i alt, hvad de laver.  

Jeg synes også, at det var ret sjovt at arbejde i de to engeenering workshops, hvor vi lavede en kanon og arbejdede med Lego Mindstorms. Det var især fedt, fordi vi kommer fra forskellige skoler, og vi på den måde hver især kunne byde ind med det, vi har lært på vores uddannelser. 

Harvard University var også en stor oplevelse, fordi det er universitetet, hvor mange af de kendte har gået, og den guidede bytur var spændende, fordi vi fik viden om Bostons historie før og nu. 

Jeg kan kun anbefale andre at søge Insero-legatet.  Det er en superfed tur, og man skal ikke være bekymret for at rejse med 24 andre, man ikke kender. Det kommer man hurtigt til – faktisk allerede i gaten i lufthavnen.” 

Highlights fra studieturen

  • MIT - Massachusetts Institute of Technology
  • Harvard University
  • Tufts University
  • Franklin W. Olin College of Engineering
  • Bentley University  
  • Museum of Science
  • Guidet tour til seværdigheder i Boston
  • Artisan's Asylum