Learnmark Gymnasium HHX og HTX søger unge talenter

11. august 2017

Learnmark Talent er et nyt tilbud til elever i 8. og 9. klasse. Det udbydes af Learnmark Gymnasium HHX og HTX og består af to forløb, som tager udgangspunkt i de to gymnasieuddannelsers særlige DNA inden for henholdsvis naturvidenskab og innovation og iværksætteri. 

Learnmark Gymnasium HHX og HTX tilbyder i det kommende skoleår elever i 8. – 9. klasse i Horsens Kommune og Hedensted Kommune et særligt talentforløb – Learnmark Talent. Det glæder rektor Sune Agger, at grundskoleelever i de to kommuner nu får en ny mulighed for at dyrke deres talent. 

”Vi vil gerne styrke de unges muligheder for at udvikle sig, mens de går i grundskolen. Det er vores erfaring, at der er mange unge, der gerne vil udfordres fagligt, og som gerne vil prøve sig af på et højere niveau. De får nu muligheden i et spændende og krævende forløb, hvor de også får mulighed for at møde dygtige gymnasieelever,” siger Sune Agger. 

Learnmark Talent indeholder to forløb – et HTX-forløb og et HHX-forløb. Begge talentforløb afvikles på 4 skoledage i efteråret 2017. 

 

Bygger videre på erfaringer

Learnmark Talent udspringer af Learnmark Gymnasiums generelle fokus på udvikling af talenter, og de to talentforløb tager udgangspunkt i HTX´s og HHX´s DNA: Et naturvidenskabeligt forløb om bæredygtighed og et iværksætter- og innovationsforløb med tilknytning til gymnasiets iværksættermiljø StartUp. 

”I talentforløbene bygger vi videre på de erfaringer, vi har gjort os i talentforløb til vores egne elever. Det gælder både i StartUp, hvor vi har et godt koncept med mentorer, erfaringsudveksling på tværs af uddannelser og inspiration fra etablerede iværksættere og MakerSpace. Det har i flere år været et fritidstilbud til HTX-elever, der vil udfordre deres talent inden for naturvidenskab og teknologi,” fortæller Sune Agger. 

I begge talentforløb møder grundskoleeleverne nogle af Learnmark Gymnasiums egne talenter, som de både kan hente hjælp og inspiration hos og spejle sig i.

Kort om talentforløb på Learnmark Gymnasium HTX

Brænder man for naturvidenskabelige fag, kan man lide at eksperimentere, og drømmer man om at løse fremtidens problemer i laboratoriet – så skal man vælge talentforløbet på HTX. 

I talentforløbet arbejder man med bæredygtighed, og hvordan naturvidenskaben kan være med til at sikre mad til alle i en verden præget af stigende overbefolkning. 

Gennem fag som fx fødevareteknologi, kemi, fysik og bioteknologi arbejder eleverne både teoretisk og praktisk med fremtidens fødevarer, og hvordan man skaber alternative proteinkilder.

Kort om talentforløb på Learnmark Gymnasium HHX

Dette talentforløb i innovation og iværksætteri kan være afsættet til, at deltagerne starter deres egen virksomhed, og man skal ansøge om optagelse på forløbet, hvis man

  • drømmer man om at blive fremtidens iværksættere
  • er god til at få idéer
  • kan se store muligheder i at opbygge en bæredygtig virksomhed omkring disse idéer.