Learnmark Horsens fejrer 17 nye erhvervsassistenter

18. december 2020

Fredag den 18. december 2020 fik 17 elever fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) på Learnmark Horsens overrakt deres bevis på, at de nu er uddannet erhvervsassistenter. Det var uddannelsens sidste elevhold, og i alt er 197 erhvervsassistenter dimitteret fra KUU siden uddannelsens start i 2015. 

En hvid hue med grønt bånd er det synlige tegn på, at en ung har bestået Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) og nu er klar til at fortsætte på enten en erhvervs- eller gymnasieuddannelse eller i job. 

I uge 51 2020 afsluttede 17 elever fra KUU i Horsens deres to-årige uddannelse med flotte karakterer i deres sidste eksamen. Det var en mundtlig eksamen, der tog udgangspunkt i den erhvervstræning, de har haft i lokale virksomheder. Erhvervstræningen har været en vigtig del af undervisningen på KUU sammen med brobygning på ungdomsuddannelser og undervisning i fag, der skulle styrke eleverne både fagligt og personligt. 

Det var også den sidste eksamen i KUU´s femårige historie. Unge mellem 16 og 25 år, der har brug for et par år ekstra for at blive klar til at fortsætte på en ungdomsuddannelse eller i job, er siden august 2019 startet på Forberedende Grunduddannelse (FGU), som erstatter blandt andet KUU.

Fejret på trods af aflyst dimission

Selvom alle ungdomsuddannelser i Horsens er midlertidigt nedlukket på grund af corona-restriktioner, må eleverne gerne gå til eksamen. Den traditionsrige dimission, hvor forældre, venner og undervisere hylder de seje unge, der har givet alt, hvad de har i sig, for at færdiggøre uddannelsen, er desværre aflyst på grund af corona. 

I stedet overrakte Helle Balleby, afdelingschef på KUU, fredag den 18. december eksamensbeviser og den traditionsrige grønne Hoptimist som et minde om deres udvikling på KUU, til eleverne. Det var en bevægende dag for både nyudklækkede erhvervsassistenter og afdelingschefen. 

Jeg er så stolt af alle vores elever. For mange af dem har det krævet en kæmpe indsats både personligt, socialt og fagligt at nå dertil, hvor de står med eksamensbeviset i hånden. De nåede deres mål, og det var deres brede smil på den sidste dag det allerbedste bevis på.

Helle Balleby, afdelingschef KUU
Helle Balleby præsenterer direktør Niels Yde som dimissionstaler.

Mange succeshistorier

I alt er 197 unge dimitteret fra KUU siden starten i august 2015. Derudover er 79 af dem, der startede på uddannelsen, kommet i job eller er startet på en ungdomsuddannelse midt i KUU-forløbet. 

 

Det er et positivt frafald fra KUU, hvis en ung afbryder uddannelsen for at fortsætte på en erhvervs- eller gymnasieuddannelse eller i et fast job. De unge har været både fagligt og personligt klar til at tage springet til en uddannelse eller et job, hvor de skal stå på egne ben, og det har været det helt rigtige for dem.

Helle Balleby, afdelingschef KUU
En nyuddannet erhvervsassistent får overrakt eksamensbevis

KUU i Horsens har været et samarbejde mellem fire kommuner: Horsens, Skanderborg, Hedensted og Odder, hvor Learnmark Horsens har været tovholder for uddannelsen.