Learnmark tog andenplads til EXPO – og var publikums favorit

27. januar 2017

Watery.dk gik noget nær hele vejen, da midtjyske iværksættervirksomheder torsdag dystede på Skive Handelsskole 

”Det er en person, der i den grad har styr på sin målgruppe, men som også på kort tid har været i stand til at bygge en forretning op.”

Det var skudsmålet fra dommerne til Learnmarks Daniel Johannesen og hans virksomhed Watery, da EXPO på Skive Handelsskole torsdag løb af stablen.

Forinden var gået en hæsblæsende dag, hvor 25 midtjyske elev-virksomheder havde pitch-dystet om at imponere dommerpanelet. Og det var Watery.dk og Daniel Johannesen fra Learnmark Gymnasium HHX, som var tæt på at tage sejren, men som i sidste ende måtte se sig slået af elevvirksomhed fra Skive Tekniske Gymnasium, der havde udviklet en teknisk løsning til at imødegå stormflod.

Publikumsprisen

Imidlertid var der ingen tvivl i den såkaldte publikumskategori – her vandt Watery.dk suverænt, hvilket viste med al tydelighed, at Daniel Johannesen ramte plet i sin præsentation af den webshop og tilhørende community inden for svømning og svømmeudstyr, han har udviklet hen over det seneste års tid, og som han lancerede i oktober 2016.

”Det er sjovt at være med på sådan en dag, hvor man kan vise sin virksomhed frem. Og så er det jo skønt, at så mange synes, det er spændende, hvad jeg laver,” sagde Daniel Johannesen.

Fem elevvirksomheder fra Learnmark

Ud over Watery kom også StartUpMate med i finalen. Her var det deres app-værktøj til at matche iværksætteres kompetencer, der gav finalepladsen.

I alt havde Learnmark Gymnasium HHX og HTX fem elev-virksomheder med. Ud over Watery og StartUpMate var det ExMobile Bar, UChoose og Leif Rossau Design.

Projektet har heddet Young Business og har ændret navn til StartUp på Learnmark Gymnasium HHX og HTX. Det har hen over de seneste to år skullet få elever på VidenDjurs, Skive Handelsskole, Skive Tekniske Gymnaium samt Learnmark Horsens ikke bare at udvikle egne ideer, men også bruge ideerne til at tage springet og etablere egne virksomheder. Projektet har været støttet af Region Midtjylland.