Learnmarks DM-deltagere gør status efter første konkurrencedag

18. januar 2018

Learnmark Techs fire konkurrencedeltagere har arbejdet koncentreret og målrettet, siden DM i Skills startede i formiddag. De gør sig umage og gør deres allerbedste i konkurrencen om at blive Danmarks bedste lærling inden for deres fag. 

Efter en lang konkurrencedag gør de status.

Brolæggerne er godt med 

Rasmus Hvolby Andersen og Mathias Sørensen deltager i DM i Skills som et team. De har 21 timer til deres opgave, som er et våbenskjold med mønsterbrolægning i brosten og chaussesten. 

”Det er gået godt i dag. Vores plan var at nå over halvvejs, og det er vi nået. Der er ikke noget, der har drillet os endnu, og opmålingerne, som kunne være svære, har vi øvet på skolen før DM. 

I våbenskjoldet er der en hammer med et langt skaft, som bryder en omvendt bue. Vi har lavet buen og har en plan for, hvordan vi får skaftet lagt i morgen. Når vi har lagt de sidste sten, skal vi støde det hele. Der er ingen grund til stress, vi skal nok nå det, men der er heller ikke noget ved at være færdig før tid. 

I starten var det lidt uoverskueligt med alle tilskuerne, men vi har vænnet os til det nu. Så længe vi har nok at lave, lægger vi ikke mærke til dem.” 

Rasmus er brolæggerlærling hos Chr. Brinck & Søn ApS i Esbjerg, og Mathias er brolæggerlærling hos Nordfyns Brolægning ApS, og de tager deres skoleophold på Learnmark Tech.

Tagdækkerne er kommet godt fra start

Tagdækkerne Lasse Meisner og Mike Kielsgaard Nielsen har 21 timer til to opgaver: Tagdækning af skråtag med vindue, lister og udluftning og tagdækning af fladt tag. Lasse og Mike konkurrerer mod hinanden og to tagdækkere, som kommer fra EUC Nordvestsjælland. 

Lasse - tagdækkerlærling hos BM Tagdækning, Hadsten. Deltager i DM i Skills for anden gang.

”Jeg kan godt mærke, at der er mere ro på her anden gang, jeg er med til DM i Skills. Jeg har et bedre overblik i forhold til sidste år. Jeg har været lidt tidspresset i dag, men slet ikke lige så meget som sidste år. Jeg er langt, og jeg har i dag udelukkende arbejdet på skråtaget med listedækning. Det er jo noget af det, jeg laver allermest på arbejde. 

I morgen skal jeg lave biopgaven, som er det flade tag med hvidt tagpap. Det er en joker, som kan tage alt mellem tre og seks timer, men jeg er så godt med, at jeg kan bruge den tid, der skal til. Jeg krydser fingre for, at det går lige så godt som sidste år. 

Fredag skal jeg også lave rygningen på skråtaget, og den frygter jeg slet ikke. I firmaet er jeg blevet ham, der laver rygning, så det er ren rutine. Ellers skal jeg køre overpap på skråtaget. Det er også ok. 

I år generer det mig slet ikke, at folk står og kigger på. De er nysgerrige og vil se, hvad vi laver. Det er helt fint.”

Mike – tagdækkerlærling hos Sørens Tagdækning ApS, Aulum

”Jeg startede med biopgaven – det flade tag med hvidt tagpap. Den er jeg færdig med, og jeg synes, det er et tilfredsstillende resultat. Jeg har frygtet blikarbejdet på skråtaget, fordi det er en tidsrøver. I morgen har jeg nok en times tid endnu med blikarbejdet, før jeg kan gå i gang med overpappet. 

Jeg er nået længere, end jeg havde regnet med, men ikke så langt, som jeg havde håbet. Måske når jeg at blive færdig med opgaven i morgen. Det giver mig god tid til at rette de små skønhedsfejl, hvor jeg fx kan tjekke udsmeltningerne og eventuelt skære nogle af dem til, eller det kan være små stykker pap, der skal skæres til. 

Det er ikke altid nemt for mig at lukke af for alle tilskuerne, når de kigger på jeg arbejder. Det kan godt distrahere mig, når jeg føler mig presset. Jeg håber, jeg kommer til at sove bedre i nat, end jeg gjorde natten til i dag, hvor jeg lå og tænkte på, hvordan jeg bedst kunne løse min opgave.”