Legat søger to modtagere til hver 50.000 kr.

For fjerde gang skal Grethe og Henning Skov Jensens studie- og rejselegat tildeles to nuværende eller tidligere elever fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX – vel at mærke to kandidater, som vil tage dele eller hele deres videregående uddannelse i udlandet. Legatet er på to gange 50.000 kr.

05. januar 2017

For fjerde gang skal Grethe og Henning Skov Jensens studie- og rejselegat tildeles to nuværende eller tidligere elever fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX – vel at mærke to kandidater, som vil tage dele eller hele deres videregående uddannelse i udlandet. Legatet er på to gange 50.000 kr. 

”Jeg kan kun opfordre alle nuværende eller tidligere elever på Learnmark Gymnasium HHX og HTX til at søge legatet. Det er de færreste uddannelsesinstitutioner forundt at kunne have så flot et legat, der kan virkeliggøre uddannelsesdrømme i udlandet,” siger direktør for Learnmark Horsens, Niels Yde. 

Tidligere legatmodtager: Det er bare om at komme af sted

Tidligere legat-modtagere har bl.a. været på universiteter på Hawaii, i San Diego, Hamburg, London og Barcelona.

Martin Thrane Pedersen var en af legatmodtagerne sidste år. Han har taget det meste af sin uddannelse på London School of Economics, hvor han læser MSc Finance and Private Equity. 

”Det er bare med at komme af sted. Af de måske 100 jeg kender, som har været i udlandet for at studere, har jeg ikke mødt en, som har fortrudt det. Man skal huske på, at når man kommer af sted i et semester eller længere tid, så oplever man virkelig, hvad det vil sige at bo i et andet land, og ja, så møder man altså bare nogle mennesker, som man jo ikke har en chance for at møde hjemme i Danmark. Man opbygger et globalt netværk, som senere kan vise sig givtigt, og man får et andet perspektiv på tilværelsen. Jeg kan kun opfordre andre til at tage springet og prøve det af, da det giver ekstremt meget både fagligt og personligt,” siger han. 

Legatgiverne er fra Horsens

Legatgiverne Grethe og Henning Skov Jensen er oprindeligt fra Horsens, hvor Henning Skov Jensen er handelsstudent fra Horsens Handelsskole. De er et levende bevis på, hvad det store udland har at tilbyde – efter at have gjort karriere i Danmark virkeliggjorde de den amerikanske drøm ved at drive den internationale virksomhed Shamban og siden Busak + Shamban Inc. 

Ansøgningskriterier

For at komme i betragtning til legatet skal man være student fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX, have udvist og kunne dokumentere gode resultater under sin nuværende uddannelse, have bidraget til et godt studiemiljø, mens man var elev på Learnmark Gymnasium HHX og HTX samt have en konkret plan for et uddannelsesophold i en varighed af mindst et år. Endelig forpligter legatmodtagerne sig til halvvejs i deres legatperiode at lave en statusrapport fra opholdet. 

Fakta om legatet

Kontakt for yderligere information

Hans Hønborg Jensen

Sekretariatschef

Administration - Stadionsvej 2
M: +45 4212 7204 E: hjen@learnmark.dk