Legatmodtager Jakob Hansen skal studere i Californien

16. august 2021

TILLYKKE til Jakob Hansen fra Horsens, som har modtaget et legat på 30.000 kr. fra Grethe og Henning Skov Jensens studielegat. 

Midt i august rejser Jakob Hansen til Californien på USA´s vestkyst, hvor han skal studere et semester på San Francisco State University.

Jeg vil gerne takke Grethe og Henning Skov Jensen for at hjælpe mig med at gøre min drøm om at studere i udlandet til virkelighed. Jeg glæder mig til at udfordre mig selv, blive bedre til engelsk og til de nye fag, jeg skal have på universitetet.

Jakob Hansen, legatmodtager og HHX-student 2017
Jacob Hansen på sit studie i Århus

Han læser erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet, og har derfor valgt fem fag på det amerikanske universitet, der passer godt til hans uddannelse:

  • Advanced Accounting
  • Alternative Investment
  • Financial Risk Management
  • Building Business Applications
  • Managing Enterprise Data

Jeg glæder mig også til at opleve en ny kultur og få nye studiekammerater og venskaber – at udvide mit netværk. Det sociale liv på studiet er også med til at styrke mit engelsk og komme tættere på den amerikanske kultur.

Jakob Hansen, legatmodtager og HHX-student 2017
Illustration: Sorte citationstegn

Glæder sig til at fordybe sig

Sommeren 2022 afslutter Jakob Hansen sin bachelor. Hans plan er er fortsætte videre på kandidatstudiet, hvor han overvejer at specialisere sig inden for finansiering.

Det er det, jeg tænker nu, men det kan ændre sig. På San Francisco State University skal jeg have nogle nye fag, og det kan være, de inspirerer mig til at vælge et andet speciale, hvem ved? Jeg glæder mig i hvert fald til, at jeg på kandidaten kan arbejde mere i dybden med et område, som jeg særligt interesserer mig for.

Jakob Hansen, legatmodtager og HHX-student 2017
Jacob Hansen smiler - han har lige fået studenterhuen på

Er uddannet i München

I 2017 blev Jakob Hansen student fra Learnmark Gymnasium HHX, hvor han havde innovation og afsætning som studieretningsfag.  Efter sin studentereksamen rejste han til München med PIU (Praktik i Udlandet), hvor han et år var kontorelev i et firma, der lejer biler ud. I sin praktiktid arbejdede han blandt andet med online markedsføring og online kundeservice og afsluttede med en fagprøve, så han nu er uddannet kontorassistent med speciale i administration.

De erfaringer, jeg fik i München, kan jeg bruge, når jeg kommer til USA. Det styrker en, når man skal klare det hele selv, og når det er i et fremmed land, kræver det lidt mere, men det er jo også det, der er spændende.

Jakob Hansen, legatmodtager og HHX-student 2017
Jacob Hansens søster giver ham studenterhuen på