Lokale super-iværksættere inspirer gymnasieelever til iværksætterkonkurrence

21. februar 2019

Når 100 gymnasieelever fra fire gymnasier i Region Midtjylland tirsdag den 26. februar 2019 samles til iværksætterkonkurrence på Learnmark Horsens er to unge, lokalkendte iværksættere oplægsholdere og dommere. 

To unge iværksættere, som for få år siden blev studenter fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX, vender nu tilbage til skolen for at dele ud af deres erfaringer som både arbejdsomme og dygtige iværksættere. Det gør de, når omkring 100 gymnasieelever fra fire gymnasier i Region Midtjylland mødes til EXPO Iværksætterkonkurrence tirsdag den 26. januar 2019 på Learnmark Gymnasium HHX og HTX, Stadionsvej 2, 8700 Horsens. 

Konkurrencedeltagerne, som fordeler sig på omkring 20 hold, kommer fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX, Viden Djurs, Skive College og Tørring Gymnasium.

Unge iværksættere fra Horsens inspirerer

19-årige Daniel Johannesen, stifter og ejer af webshoppen Watery, kan helt sikkert fortælle konkurrencedeltagerne om sin deltagelse i TV-programmet Løvens Hule, hvor han kunne forlade programmet med en investering på en halv million kroner og partnerskab med to erfarne iværksættere.

Læs mere om Watery

Alexander Gram Jensen, der er en af to partnere i iværksættervirksomheden SubReader, vil i sit oplæg fortælle om udviklingen af SubReader-appen, der kan læse undertekster i biograffilm og på streamingtjenesterne HBO, Netflix og ViaPlay højt. Appen startede som et skoleprojekt på Learnmark Gymnasium HTX, bragte holdet bag SubReader til en EM-titel i iværksætteri.

Læs mere om SubReader

Program

Konkurrencedeltagerne fra de fire gymnasier skal pitche deres iværksætteridé over for et dommerpanel, der blandt andet vurderer på idéen holdbarhed og originalitet. Programmet for dagen er: 

  • 10:00 Velkomst ved Hans Hønborg – præsentation af dommerne
  • 10:10 Oplæg ved Alexander Gram Jensen, SubReader
  • 10:40 Konkurrencen begynder
  • 11:45 Elever fra Tørring Gymnasium fortæller fra scenen om deres erfaringer
  • 12:15 Frokost
  • 12:45 Oplæg ved Daniel Johannesen, Watery
  • 13:15 Finalerunde på scenen
  • 14:00 Kåring af vinderne 

Førstepræmien er et iværksætterforløb hos virksomheden Probitas, som kan være med til at skabe mest mulig luft under vingerne for vinderne. 

Anne-Sofie fra 8. klasse deltager i konkurrencen

I iværksætterkonkurrencen deltager også 14-årige Anne-Sofie Andsager Brandt. Hun går i 8.B på Juelsminde Skole, og hun har fået en helt særlig invitation til at deltage. I efteråret 2018 deltog hun i et talentforløb på Learnmark Gymnasium HHX, hvor hun blev grebet af iværksætterånden. Siden har hun arbejdet med sin idé om en online byttecentral for brugte ting, så vi på den måde genbruger mere og forbruger mindre.

Jeg har sagt ja til at deltage i konkurrencen, fordi det er fedt at prøve, hvordan det er i den virkelige verden – at stå over for dommere, der skal bedømme min idé. Jeg har fået hjælp af to HHX-lærere, som blandt andet har lært mig at lave en forretningsmodel med beskrivelse af fx værdigrundlag og målgrupper. Det har været lidt svært, fordi jeg slet ikke har nogen baggrundsviden med mig; jeg skal først til at lære det hele.

Anne-Sofie Andsager Brandt