Masser af oplevelser på HTX-studieophold i Dublin

Masser af oplevelser på**HTX-studieophold i Dublin

11. marts 2016

3. g-eleverne på HTX-studieretningen International har været på tre ugers studieophold i Dublin, hvor de boede privat hos irske familier. Her kan du læse om tre af elevernes oplevelser i den irske hovedstad.

Flemming: Skole, familie og vandretur

Vi havde to ugers engelskundervisning på en sprogskole, hvor vores lærere var rigtig gode til at gøre undervisningen sjov. Der var mest fokus på det sproglige, så vi lavede en masse rollespil og havde mange gode debatter på engelsk.

Jeg boede hos en familie med tre børn, som var rigtig gode til at tage sig af mig, og vi mødtes som regel om aftenen for at hygge. Jeg har faktisk lovet dem, at jeg kommer og besøger dem en anden gang :-)

En søndag tog min klassekammerat Benjamin og jeg på vandretur til Wicklow Mountains, som er nogle meget smukke bjerge uden for Dublin. Det var en superhyggelig dag, selv om det blev megastormvejr.

Vi var blandt andet på rundvisning på Guinness, som er et meget aktiverende og spændende museum, hvor man blandt andet kan prøve at brygge og hælde sin egen øl op.

Rasmus: Rugbykamp, fed by og Pancake Tuesday


Vi var tilskuere til en rugbykamp. Det var meget spændende at opleve en typisk irsk sportsgren.

Dublin er en fed by, som er let at finde rundt i, og alt er lige om hjørnet: Gode caféer, pubber, shoppingcentre og restauranter.

I starten var det lidt akavet at tale engelsk, men jeg vænnede mig ret hurtigt til det. Efter mine tre uger i Dublin er mit engelsk blevet meget mere flydende, fordi jeg er blevet meget mere fortrolig med sproget.

Om aftenen hyggede jeg med min familie, så tv og hver tirsdag var det Pancake Tuesdag, hvor vi spise pandekager.  

 
Martin: Whiskey, engelsk hele dagen og de frie irere

Vi var på mange forskelige virksomheds- og museumsbesøg, og for mig var besøget hos Jameson, som producerer whiskey, det bedste besøg. Det var både en spændende rundvisning, og selve historien om Jameson er også ret interessant.

Jeg vænnede mig hurtigt til at tale engelsk det meste af dagen, så jeg skulle lige vænne mig til at tale dansk igen, da jeg kom hjem. Den første aften var det lidt underligt at være på egen hånd med min værtsfamilie, men min familie var rigtig gode til at tale med mig og sørgede godt for mig.

Jeg synes, irerne er mere fri end danskerne. De siger tingene, som de er og er meget åbne. Alle taler fx med alle - også når man kører i bus. Det kan jeg godt lide, og jeg drømmer om at komme tilbage til Irland - måske allerede til sommer.

Tætpakket program

Udover de oplevelser, som Rasmus, Flemming og Martin har nævnt, bestod programmet af:

 • Besøg på Den Danske Ambassade
 • Besøg på Irlands ældste pub The Brazenhead
 • Besøg i Christchurch og kagetid på caféen Queen of Tarts
 • Tur til Dalkey - et lille hyggeligt fiskerleje syd for Dublin
 • Fængslet Kilmainham Gaol
 • Besøg på Chester Beatty Library
 • Besøg på National Museum of Ireland
 • Udflugt til Malahide - en lille by nord for Dublin
 • Besøg på Independent Print Room
 • Tur til Belfast
 • Besøg i The Dail/Parlament
 • Besøg på Microsoft.

 

(Fotograf: Benjamin Falberg)