Mekanikerlærling: Et udfordrende job med kundekontakt

24. oktober 2016

Tænk logisk. Arbejd fokuseret. Tænk ud af boksen. Sådan omtaler den 23-årige mekanikerlærling Kenni Andersen arbejdet med at finde og oprette el-problemer i nye biler. 

Han er i lære hos Autohuset Vestergaard i Horsens, hvor en af hans opgaver blandt andet er at servicere postbilerne. 

”Inden jeg startede i lære, var jeg forberedt på, at en stor del af arbejdet på nye biler handler om el. Det betyder, at man skal være ret god til både fysik og engelsk, så man både har en forståelse for, hvordan det virker, og at man kan afkode ledningsdiagrammerne, som ofte er skrevet på engelsk,” siger Kenni Andersen. 

Udfordrende job

Den unge mekanikerlærling synes, det er sjovt at blive udfordret på sit job og at blive dygtigere til fx fejlfinding og reparationer. 

 ”Jeg får som lærling lov til at lave meget forskelligt, og jeg kan godt lide kontakten med kunderne. Det er somme tider en udfordring at skulle forklare, hvad problemet med bilen var, og hvordan jeg løste det, til en ikke faglært mekaniker, men det plejer at gå meget godt,” fortæller Kenni Andersen. 

Sådan er det at være lærling

I januar 2019 er Kenni Andersen udlært mekaniker. Det er naturligvis noget, han ser frem til, men han er også ret glad for at være lærling. 

”Vi har et godt sammenhold – både når vi er på værkstedet og efter arbejdstid. Der er da nogle sure opgaver ind i mellem, men så handler det bare om at bide tænderne sammen, og jeg synes også, at jeg lærer meget om mig selv, når jeg er i en presset situation,” understreger han. 

Praktik før læreplads

Kenni Andersen er oprindelig uddannet landmand, men det har altid interesseret ham at reparere biler, og derfor besluttede han sig for at tage en ny uddannelse. 

”Mens jeg gik på grundforløbet på Learnmark Tech, var jeg i praktik ved Autohuset Vestergaard, fordi jeg gerne ville vise dem, at de skulle satse på mig som lærling. Det var selvfølgelig begrænset, hvad jeg kunne lave, men jeg gjorde alt for at vise initiativ i stedet for at stå og kigge på. Og det lykkedes,” siger lærlingen med et smil. 

Han opfordrer derfor alle, der drømmer om en læreplads, til at møde personligt op i virksomheden for at høre om muligheden for en praktikperiode, hvor man vise, hvad man kan.

Kenni Andersen, mekanikerlærling hos Autohuset Vestergaard i Horsens Kenni Andersen, mekanikerlærling hos Autohuset Vestergaard i Horsens