Min mavefornemmelse var guld værd

28. november 2019

For omtrent et år siden stod jeg over for et meget svært valg, som mange unge kommer til at stå overfor. Uddannelsesvalget. Et valg der for nogle ligger klart i kortene fra barns ben, men for andre er det det sværeste valg, de kommer til at stå overfor, nogensinde.

Af Dea Emilie Jespersen, 1.g-elev på Learnmark Gymnasium HHX

For mig var uddannelsesvalget svært. Rigtig svært. Var det også det for de andre? Spørgsmålene  var mange… Hvem tager en gymnasial uddannelse? - Hvad lærer man på HHX? - Hvad synes jeg, er spændende? - Hvad vil jeg gerne i fremtiden? Bekymringerne var som en gyngestol. De holdt mig beskæftiget, men jeg kom ingen vegne.

Når en mulighed bliver til flere

Min tid på efterskolen var nået til enden, og jeg var helt sikker på, at jeg skulle tage en almen gymnasieuddannelse. Det vidste jeg, hvad var, og faktisk havde jeg slet ikke tænkt på andre muligheder. Inderst inde kunne jeg mærke, at det ikke var det rigtige for mig. Jeg var træt af de almene fag. Fysik, biologi og geografi var ikke min kop te, derfor ville jeg prøve noget nyt.

Jeg snakkede med mange om min situation, og forskellige aspekter dukkede op. Mine søskende havde blandt andre en stor påvirkning på mit valg.

 

Min mavefornemmelse? Jamen, hvad sagde den? Jeg vidste ikke, hvad jeg ville! Hvad var det der HHX egentlig? Det havde jeg aldrig prøvet før, og hvad nu hvis jeg slet ikke kunne finde ud af det?

Dea Emilie Jespersen, 1.g-elev på Learnmark Gymnasium HHX

Min søster har gået på et alment gymnasium, og min storebror på et handelsgymnasium. De talte begge deres daværende gymnasie op, og de blev ved med at sige: ”Du skal selvfølgelig følge din mavefornemmelse, Dea Emilie”.

Min mavefornemmelse? Jamen, hvad sagde den? Jeg vidste ikke, hvad jeg ville! Hvad var det der HHX egentlig? Det havde jeg aldrig prøvet før, og hvad nu hvis jeg slet ikke kunne finde ud af det?

Egentlig så tror jeg godt, at jeg inderst inde var klar over, at HHX ville være det rigtige for mig, men var det for sent at vælge om? Altså, jeg mener, nu var jeg nærmest afklaret med
mig selv om, at det var et alment gymnasium, jeg skulle på. Det var det, jeg havde fortalt alle mine venner, min familie og nærmeste, så nu var det vel bare sådan det var?

I sidste ende var det mit valg, og jeg valgte at gå på HHX. Om det var det rigtige, det må tiden vise. Men jeg har indtil nu ikke fortrudt det, og jeg kan mærke, at det er det rigtige valg, jeg har truffet.

Dea Emilie Jespersen, 1.g-elev på Learnmark Gymnasium HHX

Man lærer kun lidt af sejren, men meget af nederlaget


I sidste ende var det mit valg, og jeg valgte at gå på HHX. Om det var det rigtige, det må tiden vise. Men jeg har indtil nu ikke fortrudt det, og jeg kan mærke, at det er det rigtige valg, jeg har truffet. Uanset hvad, vil jeg lære af mine fejl, og jeg vil aldrig være bange for at tvivle igen. Den største fejl du kan lave, er at være bange for at lave en. Så prøv det af, tag nogle chancer og vær’ ikke bange for at gøre noget om.