Next Step – afklarer om uddannelsesvalg og egne kompetencer

05. juli 2018

Fire elever fra brobygningsforløbet Next Step fortæller her om deres oplevelser og udvikling i forløbet og om afslutningsdagen med Robinson-dyst. 

Cecilie Sofie Christensen, 19 år

”Det har været en god rejse, hvor vi har fået meget hjælp – både af lærerne og hinanden. Vi har reflekteret meget over de ting, vi kan, og om vores komfortzone. 

Jeg har sammen med to andre stået for konkurrencen til afslutningsdagen. Det har været et spændende projekt, hvor vi har brugt hinandens kompetencer. Det har også været udfordrende, og det gik heldigvis alt sammen rigtig godt.” 

Cecilie Sofie Christensen fortsætter efter sommerferien på KUU – Kombineret Ungdomsuddannelse. Hun har valgt erhvervstemaet Byg og bolig, fordi hun vil være maler. 

Stine Nielsen, 18 år

”Jeg har været i praktik som en del af mit forløb på Next Step, og jeg har fundet ud af, hvad jeg vil uddanne mig til. Jeg starter efter sommerferien på uddannelsen til gartner. Next Step handler meget om personlig udvikling, og vi har haft et supergodt sammenhold på holdet. 

Jeg har stået for konkurrencen sammen med to andre fra mit hold. Det har været sjovt at stå for det hele selv, og vi er kommet tættere på hinanden på holdet.” 

Sara Pedersen, 24 år

”Det har været et hyggeligt projekt, hvor vi har været gode til at samarbejde. Det var lidt spændende, om vi kunne nå det hele til tiden, og det er megafedt, at vi gjorde det. Jeg har været i sponsorgruppen, og vi er så glade for, at Rema1000 på Hede Nielsens Vej har sponsoreret sodavand, at Fakta i Egebjerg har sponsoreret brød og pølser og at Biledgaard har sponsoreret vores gule T-shirts.” 

Efter sommerferien starter Sara Pedersen på KUU – Kombineret Ungdomsuddannelse. Hun har valgt erhvervstemaet Handel og kundeservice. 

Sanne Jensen – 20 år

”Det har været et grænseoverskridende og svært projekt, hvor vi har skullet have styr på mange ting. Det er rart at se, at det lykkedes. I projektet har jeg blandt andet lært, hvor vigtigt det er at tale sammen, og at teamworket skal fungere. Jeg har været med til at bygge tømmerflåderne og hjulpet lidt til i den gruppe, der skulle søge sponsorater.” 

Sanne Jensen drømmer om at blive pædagog. Hun fortsætter på Next Step efter sommerferien. 

FAKTA OM NEXT STEP

Next Step er et brobygningsforløb for unge under 25 år, hvor målet er at opnå kompetencer, så de kan starte på en erhvervsuddannelse. 

Forløbet varer 3-6 måneder, og man kan starte på forløbet hver den 1. i måneden. 

Optagelse på Next Step sker efter aftale med en vejleder i Ungeenheden og en visitationssamtale på Next Step.