Nu kan du søge rejselegat på op til 50.000 kr.

For femte gang sætter Learnmark Gymnasium HHX og HTX gang i processen, der skal føre til, at tre dimittender, kan blive sendt ud i verden med hvert sit studielegat.

05. januar 2018

For femte gang sætter Learnmark Gymnasium HHX og HTX gang i processen, der skal føre til, at tre dimittender, kan blive sendt ud i verden med hvert sit studielegat. 

Det er Grethe og Henning Skov Jensens studie- og rejselegat, der skal uddeles, hvor et legat på 50.000 kr. gives til en legatmodtager, der vil læse i udlandet i et år eller mere, mens to legater på hver 25.000 kr. gives til legatmodtagere, der vil læse et semester i udlandet. 

”Det er et meget stort privilegium, at vi som skole har denne mulighed for at kunne understøtte vores elevers drømme om at komme til udlandet. Vi har gennem årene set, hvor stor en forskel, legaterne har gjort,” siger direktør for Learnmark Horsens, Niels Yde. 

Legat giver fantastiske oplevelser

Legatet har tidligere bragt legatmodtagerne til Paris, San Diego, Ho Chi Minh City i Vietnam og Hawaii. Tidligere HHX-dimittend fra Learnmark Gymnasium HHX, Rasmus Engelbrecht, er en af dem, der i år modtog legatet. Han læser i dag på University of New South Wales i Sydney. 

”Det at modtage legatet har betydet en stor økonomisk hjælp til at kunne realisere et udlandsophold, som på alle måder kommer til at give mig fantastiske oplevelser. Alene det at komme til et andet land og møde andre studerende fra hele verden giver en helt unik måde at være studerende på. Så jeg kan kun opfordre til, at man søger legatet, siger han. 

Oprindeligt har han læst erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet, men han har gennem hele sit studieliv haft en ambition om, at udlandet skulle være en stor del af hans uddannelse – også fordi han her kan tage fag, som ikke udbydes på danske universiteter. Og faktisk overvejer han at tage hele sin kandidatgrad på et amerikansk universitet. 

”Og her har mit ophold i Australien givet mig en stor motivation for at tage til USA. Det giver så mange flere muligheder end i Danmark. Samtidig får jeg et internationalt mindset, som gør mig klar til en karriere overalt i verden,” siger Rasmus Engelbrecht. 

Om legatet og legatgiverne

Legatgiverne Grethe og Henning Skov Jensen er selv oprindeligt fra Horsens, hvor Henning Skov Jensen er handelsstudent fra Horsens Handelsskole. De er et levende bevis på, hvad det store udland har at tilbyde – efter at have gjort karriere i Danmark virkeliggjorde de den amerikanske drøm ved at drive den internationale virksomhed Shamban og siden Busak + Shamban Inc. 

For at komme i betragtning til legatet skal man være student fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX, have udvist og kunne dokumentere gode resultater under sin nuværende uddannelse, have bidraget til et godt studiemiljø, mens man var elev på Learnmark Gymnasium samt have en konkret plan for et uddannelsesophold i en varighed af enten et semester eller et år. Endelig forpligter legatmodtagerne sig til halvvejs i deres legatperiode at lave en statusrapport fra opholdet. 

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfrist til årets legat er den 5. februar 2018

Ansøgningen sendes til LegatSkovJensen@learnmark.dk 

Kontakt for mere information

Hans Hønborg Jensen

Sekretariatschef

Administration - Stadionsvej 2
M: +45 4212 7204 E: hjen@learnmark.dk