Ny gratis kokke- og dessertskole for unge i Horsens

04. januar 2018

Unge i 8. og 9. klasse i Horsens og omegn kan fra februar 2018 deltage gratis i KOK AMOK. Det er en kokke- og dessertskole til dem, der ønsker at tilberede, servere og smage på fremtidens mad. 

Klar – parat – bag, steg, kog, anret, servér og smag! 

Køkkenet på Learnmark Tech bliver fra februar 2018 fyldt med unge, som vil bruge hver tirsdag ind til juni og nogle af deres ferier på at lære at blive dygtige kokke, konditorer og tjenere. 

KOK AMOK, som den nye kokke- og dessertskole hedder, er et tilbud til unge, der går i 8. og 9. klasse i Horsens og omegn. 

Gratis undervisning og lækre middage

Der er opstartsmøde den 25. januar 2018 kl. 16.00, og KOK AMOK starter med et 5 dages kursus i uge 7. Herefter er der undervisning 16 tirsdage fra kl. 16.00 – 20.00, hvor deltagerne afslutter med at spise dagens menu. 

De unge køkkenaspiranter kommer blandt andet til at bage kager som i Den store bagedyst, lave forsøg med molekylær gastronomi, lave avancerede desserter og sunde middagsretter med både kød, fjerkræ og fisk. De lærer også at dække et flot bord og servere en middag med sans for god tjenerservice. 

Det er gratis at deltage i KOK AMOK, og det er også muligt at deltage, selvom man er forhindret i at deltage i uge 7.

Studietur, restaurantåbning og udfordring

Før påske tager KOK AMOK-holdet til København på studietur, hvor deltagerne skal opleve køkkenerne bag de kendte restauranter, se hvordan man laver mad til 800 gæster, og hvor de får indblik i nye gastronomiske trends. 

I maj åbner KOK AMOK-eleverne en pop up-restaurant for 100 gæster, der skal nyde godt af alt det, de unge kokke, bagere og tjenere har lært i løbet af foråret. 

Som afslutning på forløbet skal deltagerne ryste Michelin-stjerner ud ad ærmerne, når de ud fra en kurv med råvarer selv skal planlægge, tilberede og servere en middag. 

Grundlæggende viden om råvarer og tilberedning krydret med kreativitet

Tina Edeling-Klausen, der er uddannelsesleder på Hotel og restaurant på Learnmark Tech og ansvarlig for KOK AMOK, glæder sig til arbejdet i køkkenet sammen med de unge KOK AMOK-deltagere. 

”Hotel-og restaurationsbranchen er et mekka for dem, der kan lide at være kreative, at prøve nyt og at udfordre sig selv. Det får deltagerne i KOK AMOK muligheden for. De får også grundlæggende viden om råvarerne, sund mad, tilberedning og servering, som er nyttig viden, uanset om man vil uddanne sig inden for faget,” siger Tina Edeling-Klausen.

Tina Edeling-Klausen

Uddannelsesleder

Learnmark Tech Hotel og Restaurant
M: +45 4212 7228 E: tied@learnmark.dk