Ny HTX-opfindelse: Hurtigopladende powerbank

08. februar 2017

En mobiltelefon uden strøm er frustrerende. Er powerbanken også uden strøm, er det dobbelt så frustrerende. En ny opfindelse kan måske snart gøre noget ved problemet. 

HTX- og HHX-eleverne Jonas Højgaard, Jakob Bay Sørensen og Marcus Holmegaard Andersen har nemlig opfundet en powerbank, som kan lade op på kun fem minutter. Powerbanken er samtidig miljøvenlig, fordi den bruger en superkondensator i stedet litiumbatterier. 

De tre gymnasieelever fik i januar en flot 3. plads til de regionale mesterskaber i entreprenørskab, som sendte dem videre til National Entreprenørskabsmesse i Odense den 8. februar. De deltager under virksomhedsnavnet Zeus Inc. 

”Dommerne var vilde med ideen og produktet, som vi havde med i en næsten færdig prototype. Vi har efterfølgende set dommernes bedømmelse og kan se, at vi blandt andet skal være bedre til at fortælle fordelene ved vores powerbank. Det arbejder vi på nu, for vi går efter et vinde i Odense,” siger Marcus Holmegaard Andersen. 

I National Entreprenørskabsmesse deltager HTX-eleverne Niclas Kjeldgaard og Oliver Brodersen i stedet for Jonas Højgaard og Jakob Bay Sørensen, da de selv er på studieophold i Seattle. 

Videreudvikling

Nogle af eleverne i Zeus Inc. har tidligere deltaget i opfinderkonkurrencen Da Vinci, og herfra kan de bruge nogle af erfaringerne. 

”Vi har videreudviklet vores powerbank, siden vi var til Da Vinci i efteråret. Den fylder nu mindre og har nu strøm nok til at kunne lade en mobiltelefon op to gange. Vi kalder det en hybrid powerbank, fordi den kombinerer det bedste fra to verdener: En meget hurtig opladning af powerbanken med strøm nok til opladning af en mobiltelefon og en lidt langsommere opladning af powerbanken med strøm nok til to opladninger af en mobiltelefon,” fortæller Jonas Højgaard. 

Eleverne har selv udviklet teknikken inden i powerbanken, og kassen rundt om teknikken har de selv designet, tegnet i Inventor og 3D-printet. 

Samarbejde på tværs af uddannelser

De tre medlemmer i Zeus Inc. mødte hinanden i valgfaget innovation, som både er for HHX- og HTX-elever, og det ser de mange fordele i. 

”Vi kan noget forskelligt på de to uddannelser, og når vi arbejder sammen bliver det ekstra godt. Vi, der går på HTX, kan fokusere på udviklingen af powerbanken, mens Markus, som går på HHX, kan koncentrere sig om det, han er god til – nemlig budgetter og forretningsplan,” siger Jakob Bay Sørensen og tilføjer, at de bruger en del af deres fritid på at udvikle powerbanken, så den er helt toptunet til konkurrencen.