Ny opfindelse sender HTX-elever til DM i Teknologi

Opfindelsen af et simpelt værktøj, der i et snuptag kan sætte cykelkæden på plads, når den er hoppet af, sikrede den 6. september tre HTX-elever en plads til DM i Teknologi.

21. september 2016

Opfindelsen af et simpelt værktøj, der i et snuptag kan sætte cykelkæden på plads, når den er hoppet af, sikrede den 6. september tre HTX-elever fra Horsens en plads til DM i Teknologi. 

Mathias Daniel Pedersen, Kristian Steve Kristensen og Viktor Nørgaard Rimdal, der går i 3. g på Learnmark Gymnasium HTX, har opfundet værktøjet, som de kalder EasyChain, og de forbereder sig nu målrettet til DM i Teknologi, som afholdes i Vejle den 28. september. 

”Dommerne gav os gode idéer til, hvordan vi kan videreudvikle vores værktøj, så det passer til alle cykeltyper. Derudover skal vi også arbejde videre med at gøre værktøjet mere salgsklart og vores markedsføring,” fortæller DM-deltagerne. 

Løser hverdagens udfordringer i undervisningen

HTX-eleverne har udviklet EasyChain i faget Teknologi, hvor man bl.a. opfinder nye teknologiske produkter, der løser hverdagens udfordringer. 

"En af vores kammeraters cykelkæde kunne sommetider hoppe af op til fem gange på vej til skole. Det var han efterhånden ret træt af, og så satte vi os for at løse hans og mange andres problem," forklarer Kristian Steve Kristensen. 

Prototypen af EasyChain består af en krog i plexiglas, som gruppen har skåret på en laserskærer, og en 3D-printet holder, så værktøjet kan sidde permanent på cyklen. 

HTC-elever deltager i DM i Teknologi Kristian, Mathias og Viktor fra HTX deltager i DM i TEknologi med deres opfindelse EasyChain.