Ny sportscollegeleder med stærke kompetencer og erfaringer

15. juni 2018

Sportscollege Horsens har ansat ny daglig leder. Det er Torben Knudsen, der fra 1. august 2018 skal have ansvaret for den daglige drift og være bindeled mellem sportscollegeeleverne, eliteidrætsklubberne, ungdomsuddannelserne og forældrene.

Fodboldtræner med A-licens, pædagog og lederuddannelse. Disse kvalifikationer står på 56-årige Torben Knudsens CV, som fra 1. august 2018 er den nye leder af Sportscollege Horsens.

Fra 1. juli 2018 er Torben Knudsen ansat i AC Horsens som træner for U16, og han skal sideløbende med trænerjobbet være daglig leder af Sportscollege Horsens, hvor han skal sætte sine mange års erfaring inden for ledelse, idræt og pædagogisk arbejde i spil.

”Det hele er meget nyt for mig, og jeg vil i første omgang stikke en finger i jorden for at finde ud af, hvordan jeg sammen med eliteidrætsklubberne, uddannelsesinstitutionerne, Horsens Kommune og Team Danmark kan være med til at brande Horsens som en by med eliteidræt,” siger Torben Knudsen.

Erfaringer med at motivere og støtte

Indtil for nylig har han været pædagogisk konsulent i Fonden Vita, som arbejder med socialt udsatte unge, og han har tidligere været ungdomsskoleinspektør i Hørning. Erfaringerne fra disse jobs, hvor unge har brug for motivation og støtte til at udvikle sig, kan han overføre til de unge idrætsudøvere i Sportscollege Horsens, som også har brug for motivation og støtte til at nå deres personlige mål inden for eliteidrætten.

”Mit job bliver blandt andet at være bindeled mellem sportscollegeeleverne og deres forældre, eliteidrætsklubberne og ungdomsuddannelserne, så eleverne får de bedste muligheder for at udvikle sig både sportsligt, skolemæssigt og personligt. Derfor er gode relationer til mine samarbejdspartnere meget vigtige, og jeg har allerede nu en oplevelse af, at det her bliver godt,” fortæller den nye sportscollegeleder, som ud over sine erfaringer inden for elitefodbold også har stort kendskab til mange af de andre sportsgrene, som Sportscollege Horsens udbyder.

Torben Knudsen afløser Jan Løth, der har fået job som svømmetræner i Norge.

Stærk kombinationsstilling

Søren Jochumsen, der er eliteidrætskonsulent i Horsens Kommune, udgjorde sammen med repræsentanter fra ungdomsuddannelserne i Horsens ansættelsesudvalget, da den nye sportscollegeleder skulle vælges.

”I forhold til Horsens Kommunes Team Danmark aftale er det stærkt, at vi igen kan lave en kombinationsstilling omkring jobbet som daglig leder med en af vores prioriterede idrætter og samarbejdsklubber. I Torben Knudsen får vi en person, som kender eliteidrætsverdenen, ligesom han har fungeret som en stærk koordinator i sine tidligere hverv. Han har tilmed et rigtig godt kendskab til arbejdet med unge mennesker,” understreger Søren Jochumsen.

Han ser frem til, at alle interessenterne omkring Team Danmark sammen med Torben Knudsen fortsætter den gode udvikling i Sportscollege Horsens. Samtidig takker han Jan Løth, som har leveret et stort arbejde for at videreføre og udvikle Sportscollege ordningen, der er en del af Horsens Kommunes samarbejdsaftale med Team Danmark omkring talentudvikling i kommunen.