Over 90 elever har tilmeldt sig millionærklubben

07. april 2015

Learnmark Gymnasium har fået overvældende mange tilmeldinger til fritidsaktiviteten Millionærklubben. Her vil over 90 gymnasieelever fra både HHX og HTX hver anden onsdag mødes efter skoletid for at blive klogere på aktiemarkedet og konkurrere i et online aktiespil med fiktive penge. 

Første gang Millionærklubben mødes er onsdag den 8. april 2015 kl. 15.15 - 17.00 på Learnmark Horsens, Stadionsvej 2, Horsens. 

Her vil Mads Ankjær, HHX-student fra Learnmark Horsens, holde oplæg om aktiehandel og aktiemarkedet. Mads Ankjær har seks års erfaring fra et pengeinstitut og læser i dag cand.merc. i finansiering. Ved siden af studiet har han selv et par virksomheder, der investerer i aktier og ejendomme. 

Efter oplægget markeres Millionærklubbens første møde med dollartegns-kager, og så skal de unge børshandlere i arbejdstøjet for at få den bedste start i aktiespillet. 

HHX-elev investerer i aktier i fritiden

Nicolai Thygesen, som går på HHX-studieretningen Finans, var en af de første, der meldte sig til Millionærklubben. 

"Min interesse for aktiehandel er blevet styrket, mens jeg har gået på HHX. Jeg har længe investeret i aktier i min fritid, og jeg har meldt mig til Millionærklubben for at lære mere om aktiehandel. Det er ikke et kursus, man sådan lige finder ude i byen, så jeg synes, det er ret fedt, at vi nu får muligheden på skolen," siger Nicolai Thygesen, som sigter mod HA-studiet for senere at blive aktieanalytiker. 

HTX-elev vil lære mere om aktiehandel

For Alexander Goldberg Borggaard, der går på studieretningen Teknologi på HTX, har muligheden for at tjene gode penge på aktiehandel altid været lokkende, men han har ind til nu ikke haft held med det. 

"Jeg har prøvet at spille med fiktive penge på aktiehandelssiden Plus500, men det gik ikke ret godt. Jeg interesserer mig for aktiehandel og taler tit med nogle, der køber og sælger aktier, så nu vil jeg også lære det. Det kunne jo være, at jeg i den sidste ende kommer til at tjene lidt på det - og det ville da være ok," fortæller Alexander Goldberg Borggaard. 

Større interesse end forventet

En af underviserne bag den frivillige eftermiddagsundervisning i aktiehandel er Ole Reinholdt Jensen, og han er meget overrasket over den store interesse. 

"Vi forventede en lille gruppe på omkring 20 elever, som virkelig brænder for at handle med aktier, og som samtidig vil blive frivilligt på skolen til kl. 16.45. Derfor er det en stor og særdeles positiv overraskelse, at vi nærmer os 100 deltagere," fortæller Ole Reinholdt Jensen. 

Ud af de dags dato 95 tilmeldte til Millionærklubben er 13 deltagere piger, og der er næsten ligelig fordeling mellem elever i henholdsvis 1., 2. og 3. g. 

"Jeg ser det som en styrke for Millionærklubben, at eleverne kommer fra både HHX og HTX, og at eleverne fordeler sig jævnt på årgangene. Det vil helt sikkert give god dynamik i Millionærklubben og mulighed for at lære nye Learnmark-elever at kende," siger Ole Reinholdt Jensen.

Min interesse for aktiehandel er blevet styrket, mens jeg har gået på HHX. Jeg har længe investeret i aktier i min fritid, og jeg har meldt mig til Millionærklubben for at lære mere om aktiehandel. Det er ikke et kursus, man sådan lige finder ude i byen, så jeg synes, det er ret fedt, at vi nu får muligheden på skolen.

Nicolai, HHX-elev