Regionsmesterskab for murere afgøres på Learnmark Tech

24. september 2017

Hvem kan på tid mure den flotteste og mest målfaste mur med mønster? Det får vi svaret på, når seks murerlærlinge fra Region Midtjylland mødes til mesterskab på Learnmark Tech først i oktober. 

Seks murerlærlinge fra Region Midtjylland har 12 timer til at mure en cirka en 1,4 høj mur med indlagt mønster. Mønsteret er en murske og en murhammer, som danner et relief til selve muren. Det er en svær opgave, hvor kun den bedste murerlærlinge går videre til DM i Skills, som afvikles i Herning den 18. – 20. januar 2018. 

Regionsmesterskabet foregår

  • den 4. oktober kl. 8.00 – 17.00
  • den 5. oktober kl. 8.00 – 15.00. Konkurrencen slutter kl. 12.15, kåring af vinderne starter kl. 14.00
  • på Learnmark Tech, Vejlevej 150, 8700 Horsens 

Deltagerne arbejder under stort tidspres. De bedste tidspunkter for interview med deltagerne er

  • den 4. oktober mellem kl. 17.00 – 18.00
  • den 5. oktober mellem kl. 12.30 – 14.00 

Målrettede lærlinge og krævende dommere

Karsten Drejer Bach underviser murereleverne på Learnmark Tech og ansvarlig for afvikling af regionsmesterskaberne i Horsens. 

”Et mesterskab er altid spændende, fordi lærlingene yder deres allerbedste og er stolte af at vise deres håndværk frem. Murerlærlingene fra Learnmark Tech dyster i år på hjemmebane, men de kommer ikke let til sejren. Dommerne forventer meget af lærlingene, og kun den allerbedste går videre til DM i Skills,” understreger Karsten Drejer Bach. 

I regionsmesterskabet deltager i alt seks murerlærlinge, som er tilknyttet henholdsvis Tradium i Randers, Herningsholm og Learnmark Horsens.

Skolemesterskab på Learnmark Tech

Efter hård og tæt konkurrence til skolemesterskabet på Learnmark Tech blev det den 21. september afgjort, at Mads og Mads skal repræsentere Learnmark Tech til regionsmesterskabet.

Mads i lære hos Bredkjærvejens Murer & Beton ApS, og Mads er i lære hos Østbirk Murerforretning ApS.

Mads, Emil og Mads fortæller om at være med til skolemesterskabet for murerlærlinge