Regionsmesterskab for tømrere afgøres i Horsens

17. oktober 2019

Hvem kan på 12 timer bygge en gavl med hældning og de mest præcise mål? Det får vi svaret på, når fire tømrerlærlinge fra Region Midtjylland mødes til mesterskab på Learnmark Tech den 24. – 25. oktober 2019. 

Fire tømrerlærlinge fra Region Midtjylland har 12 timer til at bygge en japansk inspireret anlægsgavl med svaj og hældning, når de mødes til regionsmesterskabet på Learnmark Tech den 24. – 25 oktober 2019. Det er en svær opgave, hvor den bedste tømrerlærling går videre til DM i Skills, som afvikles i Bellacentret i København den 16. – 18. januar 2020. 

Deltagerne tager deres skoleforløb på henholdsvis College 360 i Silkeborg, Herningsholm i Herning, Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten og Learnmark Tech i Horsens. Fra Learnmark Tech deltager Sebastian Hussmann, som er i lære hos A/S Nortvig Horsens.

PROGRAM
 • Onsdag den 23. oktober

  Kl. 13.00 – 15.00

  - klargøring af opgaven og værktøj

 • Torsdag den 24. oktober

  Kl. 8.00 – 17.15

  – konkurrencestart kl. 8.15

 • Fredag den 25. oktober

  kl. 8.00 – 15.00

  – konkurrencen slutter kl. 12.15, kåring af vinderen starter kl. 14.00

Deltagerne arbejder under stort tidspres. Det bedste tidspunkt for optagelse af arbejdet er fredag den 25. oktober fra sidst på formiddagen, interview med deltagerne fra kl. 12.15, når konkurrencen er slut. 

Konkurrencens indhold og bedømmelseskriterier

Tømrerlærlingenes arbejdsopgaver i konkurrencen er blandt andet opsnørring af tømmerkonstruktionen, overskramning og indfældning af stormbånd. Når de efter 12 koncentrerede arbejdstimer afleverer deres opgaver, bliver de blandt andet bedømt på mål, flugter, samlinger, snit og helhedsindtrykket. 

Målrettede lærlinge og krævende skuemestre

Henrik Lynggaard Christiansen, uddannelsesleder på byggeri-uddannelserne på Learnmark Tech, ser frem til at være vært til regionsmesterskabet.

Konkurrencer er altid spændende, fordi de animerer lærlingene til at yde deres allerbedste. Samtidig er de også stolte af deres håndværk, og de vil gerne vise det frem. Vores egen elev Sebastian Hussmann dyster på hjemmebane, men han kommer af den grund ikke let til sejren. Han er oppe imod dygtige lærlinge fra regionens øvrige skoler, der uddanner tømrere, og dommerne forventer meget af deltagerne. Kun den allerbedste går videre til DM i Skills.

Henrik Lynggaard Christiansen, uddannelsesleder for byggeriuddannelserne på Learnmark Tech