Rejsebrev fra legatmodtager Malene i Australien

01. maj 2019

Mit navn er Malene Høher Pedersen, og lige nu er jeg i Sydney, Australien, for at studere mit 4. semester på min bachelor ’International virksomhedskommunikation i engelsk’.

Jeg har været så heldig at modtage et legat på 30.000 kr. fra Grethe og Hennings Skov Jensens studielegat. Det betyder, at jeg ikke kun skal sidde på mit værelse og studere, men at jeg også kan også komme ud og opleve Australien. 

Studerer på et af verdens bedste universiteter

Jeg studerer på Western Sydney University (WSU), hvor jeg har fagene

  • Enterprise Leadership
  • Managing People at Work
  • Communication Strategies
  • Public Relations Theory and Practice.

Disse fag er super spændende og jeg har allerede lært ekstremt meget, som kan bruges i praksis.

Grunden til, at jeg valgte at studere i Australien, var faktisk for at komme længst muligt væk fra lille Danmark, når jeg nu havde muligheden for at studere i udlandet. Jeg har en stor rejselyst og Australien har altid stået på min ’bucket-list’, da Australien er et land med mange forskellige kulturer.

Jeg havde også undersøgt, at WSU er i top 2 % af verdens bedste universiteter med en bred vifte af interessante fag, som kunne påføre et mere praktisk aspekt til min bachelor. Og selvfølgelig ville jeg også forbedre mine engelske kompetencer, som faktisk er sket overraskende hurtigt.

Internationalt studiemiljø

Jeg bor i et lejlighedskompleks, som tilhører universitetet. Her bor der både internationale og australske unge mennesker. Jeg bor sammen med to studerende fra England, en studerende fra Kina, en studerende fra Canada og en studerende fra Norge.

På denne måde lærer jeg om forskellige kulturer, hvilket er virkelig spændende. I min fritid tilbringer jeg meget tid med de andre fra lejlighedskomplekset med BBQ, opleve byen, lektiedate på hyggelige caféer og selvfølgelig strandture til Bondi Beach, Manly Beach, Coogee Beach osv.

Mange oplevelser 

En af de bedste oplevelser indtil videre var helt klart at fodre en kænguru og klappe en koala i en af Melbournes nationalparker. Det er selvfølgelig en af de ting, man skal gøre, når man er ’down under’.

Derudover var 11 andre fra lejlighedskomplekset og jeg på campingtur nord for Sydney, som også var en særdeles smuk og anderledes oplevelse. Der er flere oplevelser i vente, da pengene har været med til at gøre, at jeg også kan udforske Cairns og Brisbane. Indtil videre er planen, at vi skal ud at dykke på Great Barrier Reef, ind i regnskoven, se lokalbefolkningens, Aboriginals, dans og i Australia Zoo.

At være sig selv i et andet land

Inden jeg ankom, havde jeg en lille frygt om, at det ville være svært at være sig selv på et andet sprog og få gode venner. Men alle er super åbne, og jeg kan bestemt bekræfte, at man kan være sig selv og ligeså sjov på et andet sprog!