Rejselegater for 100.000 kr. til tre ambitiøse studerende

16. maj 2018

Learnmark Gymnasium HHX og HTX har for femte gang uddelt Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat til en samlet værdi på 100.000 kr. Modtagerne er studenter fra skolen, der ønsker at fortsætte deres studier i udlandet. 

Dannebrog vajede over solbeskinnede Learnmark Gymnasium HHX og HTX, da skolens rektor og direktør tog imod dagens gæster: Grethe og Henning Skov Jensen, som oprindeligt kommer fra Horsens, og i dag bor i Santa Barbara i Californien. Anledningen var overrækkelse af deres rejselegater til tre studerende til en samlet værdi på 100.000 kr.  

Legaterne gik til

  • Emilie Emmerick Jensen, HHX-student i 2016, som modtog legat på 50.000 kr. til en del af sit studie i Hong Kong og Vancouver, Canada
  • Sofie Eklund Therkelsen, HHX-student 2015, som modtog legat på 25.000 kr. til et studieophold i Virginia, USA
  • Sandra Nielsen, HTX-student i 2013, som modtog legat på 25.000 til sit studieophold i Reading, England. 

Stolte legatgivere

Det er femte gang, Grethe og Henning Skov Jensens studielegat bliver uddelt, men kun anden gang, hvor legatgiverne selv har haft mulighed for at overrække pengene personligt. 

”Det har været opløftende at læse ansøgningerne fra de mange dygtige og energiske unge. Det er en skam, vi ikke kan tilgodese dem alle. Vi har i dag uddelt legater til tre særligt målrettede studerende, som vil rejse ud for at opleve verden. Det udvider deres horisont, giver dem professionel erfaring og gode internationale forbindelser, som vil være et vigtigt led i deres fremtidige karriere,” sagde Henning Skov Jensen umiddelbart efter legatoverrækkelsen og understregede, at det var noget helt særligt at tale med legatmodtagerne og høre om deres karriereplaner. 

Et år i udlandet på to kontinenter

21-årige Emilie Emmerick Jensen læser International Business på CBS, hvor hun er blevet optaget på udvekslingsprogrammet Global Supply Chain Management. Det bringer hende et semester til Hong Kong og et semester til Vancouver.

”Vi bliver et hold på 45 studerende fra de tre lande, som skal studere sammen i et år, og det glæder jeg mig meget til. På HHX var jeg på studieophold i USA og efter min studentereksamen arbejdede jeg et år i Lissabon. Jeg oplever, at jeg udvikler mig 10 gange mere, når jeg står på egne ben i udlandet, i forhold til herhjemme,” fortæller hun og tilføjer, at det er et stort privilegium at få legatet og være med til at udbrede kendskabet til det. 

Nye fag i udlandet

Sandra Nielsen på 23 år afslutter til sommer 4. semester på psykologistudiet på Aarhus Universitet. Til efteråret flytter hun til Reading vest for London, hvor hun det næste år skal studere. 

”I England kan jeg få fag, som jeg ikke kan få herhjemme, fordi forskningen inden for mit fagområde er meget forskellig, og mit mål er at tage min kandidatuddannelse i organisationspsykologi på Kings College i London. Jeg er særligt fokuseret på det faglige udbytte, jeg får af at være på et internationalt orienteret universitet i udlandet, samtidig med at jeg gennem et studiejob får kendskab til den engelske arbejdskultur,” siger Sandra Nielsen. 

Bredere uddannelse –mange oplevelser

George Mason University i Virginia, USA, bliver fra august 2018 Sofie Eklund Therkelsens base, hvor hun i et år skal studere psykologi. Hun studerer i øjeblikket Cognitive Science på Aarhus Universitet. 

”Jeg er på studiet blevet optaget af især børns kognitive og sociale udvikling, og da det ikke er muligt for mig at udvide min bachelor med fag relateret til dette i Danmark, har jeg valgt at rejse til USA for at dygtiggøre mig inden for området.

Jeg har altid været interesseret i sprog og kultur, og mit mål med studieopholdet er at få en bredere uddannelse, en masse oplevelser og venskaber fra hele verden,” understreger legatmodtageren.