Robinson-dyst afsluttede vellykket forløb på Next Step

05. juli 2018

Kapsejlads på hjemmebyggede tømmerflåder afsluttede Next Step-forløbet før sommerferien. Next Step er et brobygningsforløb for unge under 25 år, hvor målet er at opnå kompetencer, så de kan starte på en erhvervsuddannelse. 

”Kom nu, I er tæt på! You can do it! Løøøøøøøb! Jeg tror, vi vinder! Det er godt nok godt fundet på!” Sådan lød det på Langelinie i Horsens en onsdag sidst i juni. Her afsluttede 23 positive, engagerede og konkurrencelystne unge deres forløb på Next Step, som er et samarbejde mellem Learnmark Horsens og Horsens Kommune. Målet er, at de unge i løbet af 3-6 måneder opnår kompetencer, som de mangler, og bliver afklaret, så de kan vælge, starte og gennemføre en erhvervsuddannelse. 

Next Step-elevernes afsluttende projekt var en kapsejlads på Horsens Fjord i hjemmebyggede tømmerflåder, hvor eleverne skulle vise og teste alt det, de har arbejdet med i forløbet. Holdet var delt i forskellige grupper med hver deres opgave:  PR/branding, sponsoratsøgning, design og bygning af tømmerflåderne. 

Helle Balleby er afdelingsleder på Next Step, og hun var imponeret over både elevernes arrangement og engagement. 

”Eleverne har i projektet selv skullet planlægge, lave arbejdsfordeling og udføre arbejdsopgaverne, og jeg er så stolt over, hvad eleverne har præsteret. De har været pressede, men de har igennem deres forløb på Next Step lært, hvordan de håndterer svære og pressede situationer, og hvordan de bidrager til godt teamwork,” sagde Helle Balleby, mens hun spændt fulgte konkurrencen på land og til vands. 

Robinson-konkurrence

I konkurrencen var Next-Step-eleverne delt i to hold på hver 10 personer. I bedste Robinson-stil skulle eleverne sejle om kap på vandet på de hjemmebyggede tømmerflåder, hente nøgler, der gav adgang til næste opgave, samarbejde og til sidst plante et flag i målzonen. 

De tre konkurrence-planlæggere og dommere fulgte konkurrencen tæt fra tårnet på Langelinie og styrede slagets gang med en megafon. 

Et tilbud, der virker

Trine Hansen, socialrådgiver i Horsens Kommune, er rådgiver for eleverne på Next Step. En gang om ugen er hun på Learnmark Horsens på Strandpromenaden, hvor Next Step hører til. Det giver hende mulighed for at være helt tæt på eleverne, så hun på den måde sikrer en hyppig opfølgning. 

Next Step er blandt de tilbud til unge uden uddannelse og job i Horsens, som har størst succes med at gøre dem uddannelses- eller jobparate. 65 procent af Next-Step-eleverne skal efter sommerferien starte på enten en uddannelse eller et job. 

”Jeg oplever, at Next Step har en stor effekt. Undervisningen giver dem selvtillid, og holdet er en tryg base for dem, hvor de kan udfordre sig selv og rykke ved deres komfortzone. Lærerne er samtidig gode til at spotte den enkeltes behov og give dem plads til at være sig selv og samtidig udvikle sig,” fortalte Trine Hansen, mens hun nød at se eleverne give den gas i konkurrencen.