Så langt er DM i Skills-deltagerne fra Learnmark nået

Learnmark Techs fire konkurrencedeltagere har arbejdet koncentreret og målrettet, siden 2. dagen til DM i Skills startede i formiddag. De gør sig umage og gør deres allerbedste i konkurrencen om at blive Danmarks bedste lærling inden for deres fag. Efter en lang konkurrencedag gjorde de status.

19. januar 2018

Learnmark Techs fire konkurrencedeltagere har arbejdet koncentreret og målrettet, siden 2. dagen til DM i Skills startede i formiddag. De gør sig umage og gør deres allerbedste i konkurrencen om at blive Danmarks bedste lærling inden for deres fag. Efter en lang konkurrencedag gjorde de status. 

Brolæggerne er godt med 

Rasmus Hvolby Andersen og Mathias Sørensen deltager i DM i Skills som et team. De har 21 timer til deres opgave, som er et våbenskjold med mønsterbrolægning i brosten og chaussesten. 

”Det er gået godt i dag. Vores plan var at nå over halvvejs, og det er vi nået. Der er ikke noget, der har drillet os endnu, og opmålingerne, som kunne være svære, har vi øvet på skolen før DM. 

I våbenskjoldet er der en hammer med et langt skaft, som bryder en omvendt bue. Vi har lavet buen og har en plan for, hvordan vi får skaftet lagt i morgen. Når vi har lagt de sidste sten, skal vi støde det hele. Der er ingen grund til stress, vi skal nok nå det, men der er heller ikke noget ved at være færdig før tid. 

I starten var det lidt uoverskueligt med alle tilskuerne, men vi har vænnet os til det nu. Så længe vi har nok at lave, lægger vi ikke mærke til dem.” 

Rasmus er brolæggerlærling hos Chr. Brinck & Søn ApS i Esbjerg, og Mathias er brolæggerlærling hos Nordfyns Brolægning ApS, og de tager deres skoleophold på Learnmark Tech.

Tagdækkerne og brolæggerne fra Learnmark Tech gør status efter 2. dag til DM i Skills januar 2018

Tid til at hyggesnakke

Tagdækker Lasse Meisner, der er med til DM i Skills for 2. gang, er nået langt med de to opgaver: Tagdækning af skråtag med vindue, lister og udluftning og tagdækning af fladt tag. 

”Det er gået rigtig godt i dag. Så godt, at jeg har haft tid til at gå og hyggesnakke lidt. Jeg mangler heldigvis ikke ret meget til i morgen – den sidste inddækning og kapsel på det flade tag og lidt småting på skråtaget. 

Jeg er godt tilfreds med min opgave og vil bare så gerne vinde. Det er min sidste chance, da jeg bliver udlært her i marts.” 

Lasse er i lære hos BM Tagdækning, Hadsten 

Fanbrev, familiebesøg og ved godt mod

Tagdækker Mike Kielsgaard Nielsen er nået lige så langt, som han havde forventet, og han er helt sikker på, at han nok skal nå at blive færdig. 

”Jeg tænker, at jeg har omkring en times arbejde tilbage, hvis alt går vel. Jeg skal lavet rygningen på skråtaget og regner med at have god tid til finesserne. Men der har også været fuldt skrald på i dag. Jeg har været lidt presset, og jeg har heldigvis kunnet lukke tilskuerne mentalt ude. 

Min familie har været på besøg i dag. Det var hyggeligt og gav mig modet tilbage – og så fik jeg et sødt fanbrev fra min kærestes lillesøster.” 

Mike er i lære hos Sørens Tagdækning ApS, Aulum